Aanpassingen van de kerkdiensten van de PGDrachten
Graag verwijzen we u naar de startpagina voor de laatste mededelingen via een brief van onze tijdelijke voorzitter ds. J. van den Herik

Uitzendingen van digitale vieringen zonder kerkgangers:

 

Zondag 31 januari
De Oase; Viering Heilig Avondmaal
09:30 uur: Ds. J. de Jong
Wat een teleurstelling afgelopen zondag, 24 januari, dat de dienst van Woord en Sacrament helaas niet kon worden opgenomen en uitgezonden vanwege een technische storing bij zowel de stroomleverancier als ook de internetprovider. We zijn gewoon begonnen om half tien maar na een kleine tien minuten bleek dat de mensen thuis niets hoorden en zagen. Wat volgde was een uur van afwachten, telefoneren met provider, de opluchting dat er weer wifi was.. helaas maar voor een paar minuten.. en bijna een uur later toch groen licht om weer te beginnen. Dat leek voorspoedig te gaan, totdat weer bleek dat de verbinding zo slecht was dat een goede opname niet mogelijk was.  Een grote tegenvaller voor alle betrokkenen bij de opname van de dienst en voor alle hoorders/ kijkers thuis.
In de dagen erna hebben we in goed overleg besloten om as. zondag alsnog het heilig Avondmaal te vieren, waarbij ik weer zal voorgaan i.p.v. collega Peter Smilde. Ik hoop dat we als gemeente bemoedigd mogen worden door de woorden uit Romeinen 14: 1-12. Dat we te midden van alle verschillen samen een veelkleurige gemeente kunnen vormen, omdat we allen aanvaard zijn door God in Christus. Juist door de tekenen van brood en wijn, mogen we daar aan herinnerd worden.
Een goede dienst toegewenst,                                                                                                                                                                        ds. Hans de Jong

Grote Kerk
11:00 uur: Ds. Henk Pol uit Zuidhorn
Tussen Epifanie en de Veertig Dagen Tijd liggen een paar zondagen er wat verloren bij. Epifanie wil ons laten zien hoe het kerstbericht zijn beslag krijgt in de wereld zoals die zich ontvouwt. De veertig dagen richten zich op voorbereiding op Pasen. De tijd er tussenin is er aandacht voor het leven van Jezus. ‘Midden onder U staat hij die gij niet kent… Zo weinig tijd om ons te bezinnen op hoe de boodschap zich ontvouwt in zijn levensverhaal. Markus heeft haast om tot zijn doel te komen. Geen onnodige (?) aandacht voor het onderweg zijn. Dat, terwijl wij juist zo geïnteresseerd zijn in het leven van Jezus. Misschien zou ons dat te denken moeten geven. In elk geval heeft Markus de 12 artikelen (apostolische geloofsbelijdenis) op zijn hand. Ook daar is er slechts een ademtocht tussen geboorte en kruis. Vandaag ontdekken wij hoe de gang van het Koninkrijk in Jezus meteen weerstand ondervindt. Naar aanleiding van Markus 1: 21 – 28.

De Schakel
19.30 uur: Ds. Peter Smilde

Collecten zondag 31 januari
1. Kerk PG Drachten
2. Pastoraat
Deur: Eigen jeugdwerk

Eventuele veranderingen in dit rooster vindt u in de nieuwsbrieven.

Collecten op zondag
Aan het eind van de zondagse uitzending van de kerkdienst zal het doel van de collecte worden vermeld en dat u het kunt overmaken via een app, via de webshop of nog gemakkelijker via Link Collectes.
Wij rekenen op u medewerking 
Henk Tiegelaar,
secretaris CvK

Overzicht centrale planning van kerkdiensten in de PGDrachten

Kerkdienstenrooster PGDrachten
dhr. A. Riedstra is kerkdienstroosteraar voor de PGDrachten.
Voor vragen etc kunt u bij hem terecht.
 

KERKOMROEP-webradio
Op zondag, feestdagen en andere momenten dat er een dienst is in één van de kerken van de Protestantse Gemeente Drachten wordt deze uitgezonden via de Kerkomroep. Trouw- en rouwdiensten worden uitgezonden met toestemming van het bruidspaar of de familie. U kunt zelf uw keuze maken naar welke dienst u wilt luisteren via een webradio, computer, laptop of iPad.

Wilt u gebruikmaken van een webradio dan kunt u informatie hiervoor vragen bij onderstaande adressen. Het gebruik van een webradio is voor de eerste twee maanden gratis, daarna € 8,00
per maand. Ook is het mogelijk om tijdelijk bij bijvoorbeeld ziekte een webradio te gebruiken.

Met een eigen computer, laptop, iPad, kan ingelogd worden op www.kerkomroep.nl, daarna doorklikken naar provincie Friesland, plaats Drachten en de wijkkerk. Bij de computer of laptop staat dan links boven in Klik hier om de uitzending te beluisteren. Daarna kunt u de liturgie aanklikken om die tijdens de dienst te volgen zoals deze door de beamer in de kerk wordt geprojecteerd.
Op uw iPad, kunt u de dienst beluisteren via live uitzending, de liturgie kunt alleen lezen, ga dan
naar meer informatie.
Wijk West en Zuid, Henk Janssens, T: (0512) 51 08 37
Wijk Noord en Oost, Albert Buma, T: (0512) 51 60 60

Nieuwsbrieven van de wijken/Deelgebieden. 
Inmiddels versturen alle deelgebieden van onze gemeente per mail wijkgeoriënteerde nieuwsbrieven en u kunt zich aanmelden met vermelding van naam en adres:
Noord: wanneer daar aanleiding toe is stellen zij een nieuwsbericht samen. Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Oost: Iedere week stellen zij een Zondagsbrief samen (MenorAviertje). Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Zuid: Iedere week stellen zij een Zondagsbrief samen. Aanmelden kan via jjacobi-drachten.nl
West: Iedere 14 dagen wordt een nieuwsbericht samen gesteld (ArkeNieuws) en, indien noodzakelijk: een nieuwsflitssss of een bericht van overlijden. Aanmelding via de link: http://eepurl.com/gYDfRz 

Laatste nieuws

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com