GEEN EREDIENSTEN MEER IN DE KERKEN VAN PGDRACHTEN.
Advies PKN
De PKN heeft zeer dringend de gemeenten geadviseerd, gehoord hebbend de maatregelen van de overheid, om in de maand oktober met maximaal 30 mensen (exclusief medewerkers) samen te komen tijdens de eredienst. Gemeentezang wordt ten zeerste afgeraden. 
Online vieringen hebben de voorkeur. 
Ook wordt er geadviseerd mondmaskers te dragen tijdens verplaatsingen.

Besluit AK van de PGDrachten.
Het moderamen van de Algemene Kerkenraad van de Protestantse Kerk te Drachten heeft met alle wijkvoorzitters besloten tot 1 november 2020 geen kerkdiensten meer te houden. 
Er zullen weer online diensten worden georganiseerd zoals dat tot 1 juni is gedaan.
Daarnaast mogen koren ook geen gebruik meer maken van de kerk als zijnde een repetitieruimte. 
Voor de Open kerk is besloten om dit vanaf maandag 12 oktober niet meer toe te staan. 
Voor activiteiten zoals vergaderingen, kinderclub etc. mag gebruik worden gemaakt van de kerk.
Het is een ingrijpend besluit, maar helaas haalt de werkelijkheid van het oplaaien van het coronavirus ons in.

Het gevolg
Bovenstaande betekend dat er in de Oase om 9.30 uur online-diensten worden belegd zonder kerkgangers.

Het rooster van voorgangers ziet er dan als volgt uit:

Zondag 25 okt. 2020 Evangelisatiezondag ds. P. Smilde
Zondag 1 nov. 2020   ds J. van den Herik of
ds. A.H. Boschma

Zondag 25 oktober
Zondag 25 oktober ga ik verder met de prekenserie over David. We zullen dan stilstaan bij 1 Samuël 16: 14-23. David tokkelt op de lier en door zijn muziek en wellicht ook zijn zang verdrijft hij de boze geest die Saul plaagt en somber maakt. Enkele hedendaagse muzikanten zullen de dienst opluisteren: Marieke van Heeringen (zang), Geke Jansen - Woudwijk (piano) en Lies Dijkstra - van Heeringen (zang). Helaas is het voor u niet mogelijk live bij de dienst aanwezig te zijn vanwege de coronamaatregelen. Maar we maken er wat van en hopen elkaar te ontmoeten via het scherm!
Ds. P. Smilde

Collecten op zondag
Aan het eind van de zondagse uitzending van de kerkdienst zal het doel van de collecte worden vermeld en dat u het kunt overmaken via een app en via de webshop.
Wij rekenen op u medewerking 
Henk Tiegelaar,
secretaris CvK

KERKOMROEP-webradio
Op zondag, feestdagen en andere momenten dat er een dienst is in één van de kerken van de Protestantse Gemeente Drachten wordt deze uitgezonden via de Kerkomroep. Trouw- en rouwdiensten worden uitgezonden met toestemming van het bruidspaar of de familie. U kunt zelf uw keuze maken naar welke dienst u wilt luisteren via een webradio, computer, laptop of iPad.
Wilt u gebruikmaken van een webradio dan kunt u informatie hiervoor vragen bij onderstaande adressen. Het gebruik van een webradio is voor de eerste twee maanden gratis, daarna € 8,00 per maand. Ook is het mogelijk om tijdelijk bij bijvoorbeeld ziekte een webradio te gebruiken.

Met een eigen computer, laptop, iPad, kan ingelogd worden op www.kerkomroep.nl, daarna doorklikken naar provincie Friesland, plaats Drachten en de wijkkerk. Bij de computer of laptop staat dan links boven in ‘Klik hier’ om de uitzending te beluisteren. Daarna kunt u de liturgie aanklikken om die tijdens de dienst te volgen zoals deze door de beamer in de kerk wordt geprojecteerd.
Op uw iPad, kunt u de dienst beluisteren via live uitzending, de liturgie kunt alleen lezen, ga dan naar meer informatie.
Wijk West en Zuid, Henk Janssens, T: (0512) 51 08 37
Wijk Noord en Oost, Albert Buma, T: (0512) 51 60 60

Nieuwsbrieven van de wijken/Deelgebieden. 
Inmiddels versturen alle deelgebieden van onze gemeente per mail wijkgeoriënteerde nieuwsbrieven en u kunt zich aanmelden met vermelding van naam en adres:
Noord: wanneer daar aanleiding toe is stellen zij een nieuwsbericht samen. Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Oost: Iedere week stellen zij een Zondagsbrief samen (MenorAviertje). Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Zuid: Iedere week stellen zij een Zondagsbrief samen. Aanmelden kan via jjacobi-drachten.nl
West: Iedere 14 dagen wordt een nieuwsbericht samen gesteld (ArkeNieuws) en, indien noodzakelijk: een nieuwsflitssss of een bericht van overlijden. Aanmelding via de link: http://eepurl.com/gYDfRz 

Laatste nieuws

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com