Onderstaand de kerkdiensten voor de komende weken.  

P E R S B E R I C H T van de Protestantse Gemeente Drachten

De protestantse gemeente Drachten heeft in verband met het coronavirus besloten het advies van de landelijke PKN te volgen. Dat betekent dat er tot nader order geen kerkdiensten zullen worden gehouden in de Oase, de Zuiderkerk, de Menorah, de Grote Kerk en de Schakel. Uitgezonderd zijn begrafenisdiensten. Die kunnen met inachtneming van landelijk aanbevolen regels en beperkingen doorgang vinden.
Daarnaast is besloten dat in deze periode alle activiteiten in al deze kerkgebouwen worden stilgelegd. Dit betreft niet alleen eigen kerkelijke activiteiten, deze lijn geldt ook voor derden die deze kerkgebouwen gebruiken. Het zijn rigoureuze maatregelen. Op deze manier wil de protestantse gemeente bijdragen aan landelijk beleid om het virus waar mogelijk in te dammen.
Voor nadere informatie kunt u contact op nemen met Ties Zweers (0512-542677), voorzitter van de Algemene Kerkenraad van de protestantse gemeente Drachten. 

Uitzending Alternatieve Kerkdienst
Gedurende de periode dat er geen kerkdiensten zijn zal er elke zondag via de kerkomroep een uitzending zijn, verzorgd door twee van onze predikanten. De invulling zal bestaan uit gebed, Bijbellezing en meditatief moment afgewisseld met een psalm of lied. Het is op elk moment van de dag via https://www.kerkomroep.nl van al onze kerken te beluisteren.
Via de Menorah of Zuiderkerk is een liturgie te downloaden.

Datum Liturgie Overdenking
5 april ds. A.H. Boschma ds, H. de Jong
10 april GV ds. H. de Jong ds. G. den Dikken
12 april Pasen ds. P. Smilde ds. j. van den Herik
19 april ds. J. van den Herik ds. A.H. Boschma
26 april ds. H. de Jong ds. G. den Dikken
3 mei ds. G. den Dikken ds. A.H. Boschma
10 mei ds. P. Smilde ds. H. de Jong
17 mei ds. A.H. Boschma ds. P. Smilde

Goede Vrijdag (10 april)
Het is Goede Vrijdag. We gedenken dat Jezus Christus de weg is gegaan van lijden en sterven aan het kruis op Golgotha. Het was de meest wrede straf die hem werd opgelegd: lijden en sterven aan een houten kruis. Hij ging door de diepste duisternis heen van Godverlatenheid en gaf een schreeuw en riep luid, met de adem die nog in hem was: "Mijn God, mijn God, waarom hebt U mij verlaten?" (Matteüs 27:46). Het is een verschrikkelijk weerzinwekkend beeld. De Evangeliën schrijven er uitvoerig over. We hebben de neiging weg te kijken, en tegelijk grijpt het ons aan, dat we er niet omheen kunnen. Hij hangt daar voor ons! Deze mens, hangend aan een kruis tussen hemel en aarde, is Gods Zoon. Jezus, zijn naam zegt het al "God redt", is de Redder van de Wereld. Hij heeft het goed gemaakt tussen God en mens, opdat wij nooit meer Godverlaten zouden zijn. Dáárom is het Goede Vrijdag. Wat betekent Goede Vrijdag voor jou, voor u? Is Jezus ook jouw Redder? In de radiodienst op Goede Vrijdag zingen we liederen en luisteren we naar het Evangelie naar Matteüs (hoofdstuk 27) die gaan over Jezus' weg naar het kruis op Golgotha. Deze Goede Vrijdag is anders dan anders. Vanuit onze huizen of waar we ook zijn, weten we ons verbonden in onze Heer en met elkaar. U kunt op elk moment inschakelen via www.kerkomroep.nl. Doen jullie mee?
Ds. H. de Jong en ds. G. den Dikken

PASEN 2020! Steek een Paaskaars aan!
Het is een indrukwekkende traditie in onze kerken om met Goede Vrijdag – als wij stilstaan bij de stervensdood van Jezus – de Paaskaars te doven. Het is dan oorverdovend stil in de kerk. Maar deze Goede Vrijdag zijn de kerken gesloten, en datzelfde geldt voor Pasen. Gelukkig hebben we via de radiodiensten toch een manier gevonden om elkaar te ontmoeten en de glorie van God te zingen. Maar hoe moet het met de nieuwe Paaskaars? Die kan dus komende zondag niet aangestoken worden of de kerk binnengedragen. Maar straks, als de kerken weer open gaan, zullen we dit alsnog doen, niet alleen als teken van de opstanding van Jezus Christus en zijn overwinning over de dood, maar ook als teken van een nieuw begin voor ons als kerkgemeenschap. Wat zal dat straks een feest zijn!
Maar dat neemt niet weg dat het komende zondag Pasen is. In de studio waarin de Paasdienst wordt opgenomen zullen we een ‘huispaaskaars’ neerzetten en aansteken! De Heer is waarlijk opgestaan! Ik zou zeggen: u kunt dat thuis ook doen. Als u luistert naar de Paasradiouitzending, steek dan gerust ook zelf een kaars aan als teken van Pasen, als getuigenis van onze verbondenheid in Christus, als teken van hoop! En zet die kaars voor uw raam als getuigenis. De Heer is waarlijk opgestaan, halleluja!
Ds. P. Smilde

De Mattheus Passie vanuit de Oase
Een van de eerste projecten van Kerk In Uitvoering Oase was in 2006 de uitvoering van de Mattheus Passie. Vanaf maandag 6 april is deze te beluisteren én te bekijken via www.kerkomroep.nl, daarna kiezen voor Drachten en de Oase. De teksten van alle liederen kunt u vanaf diezelfde dag vinden als PDF bestand op de website van de Oase onder KERKDIENSTEN: liturgie downloaden. U kunt dus zelf bepalen wanneer u in de Stille Week de Mattheus Passie wilt beluisteren en bekijken.

Vieringen op televisie
Daarnaast verzorgt de Protestantse Kerk in samenwerking met de EO de komende zondagen meditaties op televisie ter vervanging van de kerkdiensten die niet doorgaan. Deze worden uitgezonden op NPO 2 om 09.20 uur.

Kerkdienstrooster 2020
Omdat veel vrijwilligers van PGDrachten vroegen naar een kerkdienstrooster 2020 is deze te vinden als een PDF-bestand in de map Documenten. Met enige regelmaat zal de laatste versie op deze site geplaatst en te downloaden zijn.
Meest actuele kerkdienstrooster staat in de map Kerkdiensten PGDrachten en dat is voor 2 a 3 weken.

Centraal aanspreekpunt van de Kerkdienstroostercommissie is: Dhr. J. Schoonhoven T: 0629260162 E: pDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Wijzigingen in het preekrooster dient u hier door te geven.

KERKOMROEP-webradio
Op zondag, feestdagen en andere momenten dat er een dienst is in één van de kerken van de Protestantse Gemeente Drachten wordt deze uitgezonden via de Kerkomroep. Trouw- en rouwdiensten worden uitgezonden met toestemming van het bruidspaar of de familie. U kunt zelf uw keuze maken naar welke dienst u wilt luisteren via een webradio, computer, laptop of iPad.

Wilt u gebruikmaken van een webradio dan kunt u informatie hiervoor vragen bij onderstaande adressen. Het gebruik van een webradio is voor de eerste twee maanden gratis, daarna € 8,00 per maand. Ook is het mogelijk om tijdelijk bij bijvoorbeeld ziekte een webradio te gebruiken. 

Met een eigen computer, laptop, iPad, kan ingelogd worden op www.kerkomroep.nl, daarna doorklikken naar provincie Friesland, plaats Drachten en de wijkkerk. Bij de computer of laptop staat dan links boven in Klik hier om de uitzending te beluisteren. Daarna kunt u de liturgie aanklikken om die tijdens de dienst te volgen zoals deze door de beamer in de kerk wordt geprojecteerd.
Op uw iPad, kunt u de dienst beluisteren via live uitzending.

Wijk West en Zuid, Henk Janssens, tel. 0512-510837
Wijk Noord en Oost, Albert Buma, tel.0512-516060

Laatste nieuws

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com