Aanpassingen van de kerkdiensten van de PGDrachten
Graag verwijzen we u naar de startpagina voor de laatste mededelingen via een brief van onze tijdelijke voorzitter ds. J. van den Herik

Uitzendingen van digitale vieringen zonder kerkgangers:

 

Zondag 17 januari
De Oase (video)

09:30 uur: Ds. A.H. Boschma
Op zondag 17 januari mag ik voorgaan. Ik wil deze keer stilstaan bij de woorden angst en geloof. Centraal staan de woorden uit 1 Johannes 4: 18: “De liefde laat geen ruimte voor angst; volmaakte liefde sluit angst uit, want angst veronderstelt straf. In iemand die angst kent, is de liefde geen werkelijkheid geworden”.
Ik kwam deze woorden laatst tegen als dagtekst en dat prikkelde mij om er verder over na te denken. Ik hoop dat wij samen de bevrijding van het Woord mogen verstaan.
Ds. Anne Henk Boschma

Grote Kerk(online)
11:00 uur: Ds. Bram Grandia uit Doetinchem
Op 17 januari 2021,  op deze tweede  zondag na Epifanie ( Aan het licht komen,  betekent dat) lezen we het mooie verhaal van de bruiloft te Kana. Waar gaat het Jezus in zijn optreden om? Om het lijden hoor ik vaak. Dat is volgens mij een misverstand. Het gaat hem om het feest, om een uitbundig feest waar meer dan voldoende goede wijn is.  Waarom deze Jezus met zo’n visie en zo’n praktijk zoveel weerstand oproept, is een vraag die ons tot op vandaag bezig houdt. Ik vermoed dat hij in de ogen van velen té royaal was. Wijn voor eigen volk dat is mooi. Maar als iedereen mee mag doen, waar blijven wij dan? Wijn in Kana, in Kanaän?  Bij Jezus kan het niet op.  Het huwelijk tussen God en zijn volk is volgens Jezus pas echt een feest als alle volkeren aan het feestmaal  worden uitgenodigd. Daar horen we van en daar zingen we over.

Eventuele veranderingen in dit rooster vindt u in de nieuwsbrieven en op deze site.

Collecten op zondag
Aan het eind van de zondagse uitzending van de kerkdienst zal het doel van de collecte worden vermeld en dat u het kunt overmaken via een app, via de webshop of nog gemakkelijker via Link Collectes.
Wij rekenen op u medewerking 
Henk Tiegelaar,
secretaris CvK

Overzicht centrale planning van kerkdiensten in de PGDrachten

Kerkdienstenrooster PGDrachten
dhr. A. Riedstra is kerkdienstroosteraar voor de PGDrachten.
Voor vragen etc kunt u bij hem terecht.
 

KERKOMROEP-webradio
Op zondag, feestdagen en andere momenten dat er een dienst is in één van de kerken van de Protestantse Gemeente Drachten wordt deze uitgezonden via de Kerkomroep. Trouw- en rouwdiensten worden uitgezonden met toestemming van het bruidspaar of de familie. U kunt zelf uw keuze maken naar welke dienst u wilt luisteren via een webradio, computer, laptop of iPad.

Wilt u gebruikmaken van een webradio dan kunt u informatie hiervoor vragen bij onderstaande adressen. Het gebruik van een webradio is voor de eerste twee maanden gratis, daarna € 8,00
per maand. Ook is het mogelijk om tijdelijk bij bijvoorbeeld ziekte een webradio te gebruiken.

Met een eigen computer, laptop, iPad, kan ingelogd worden op www.kerkomroep.nl, daarna doorklikken naar provincie Friesland, plaats Drachten en de wijkkerk. Bij de computer of laptop staat dan links boven in Klik hier om de uitzending te beluisteren. Daarna kunt u de liturgie aanklikken om die tijdens de dienst te volgen zoals deze door de beamer in de kerk wordt geprojecteerd.
Op uw iPad, kunt u de dienst beluisteren via live uitzending, de liturgie kunt alleen lezen, ga dan
naar meer informatie.
Wijk West en Zuid, Henk Janssens, T: (0512) 51 08 37
Wijk Noord en Oost, Albert Buma, T: (0512) 51 60 60

Nieuwsbrieven van de wijken/Deelgebieden. 
Inmiddels versturen alle deelgebieden van onze gemeente per mail wijkgeoriënteerde nieuwsbrieven en u kunt zich aanmelden met vermelding van naam en adres:
Noord: wanneer daar aanleiding toe is stellen zij een nieuwsbericht samen. Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Oost: Iedere week stellen zij een Zondagsbrief samen (MenorAviertje). Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Zuid: Iedere week stellen zij een Zondagsbrief samen. Aanmelden kan via jjacobi-drachten.nl
West: Iedere 14 dagen wordt een nieuwsbericht samen gesteld (ArkeNieuws) en, indien noodzakelijk: een nieuwsflitssss of een bericht van overlijden. Aanmelding via de link: http://eepurl.com/gYDfRz 

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com