De schakel 19-2021
Kerkgebouw: De Schakel, Klokhuislaan 12, T: (0512) 51 83 96
Koster: J. R. Kooistra.  T: 0629967357. Mail-adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mail- adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Beheer L. Minnema.
Voorzitter: E. Pepernoot: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Contactdiensten
Voorganger 24 oktober is ds. Hans de Jong uit Drachten. Dit is een maaltijd van de Heer dienst. Tekst is Psalm 34. Onderwerp is: ’Proef en geniet de goedheid van de Heer’. Aanvang 19.30 uur.
We nodigen u van harte uit. Kom eens de diensten bezoeken in de Schakel en neem iemand mee die de stap naar een kerk best spannend vindt. Voel u thuis bij ons. We zitten aan tafels en zingen veel Johannes de Heer liederen. Alles staat op de beamer te lezen. Ook het bijbel gedeelte.

Volgende dienst is op 7 november om 19.30 u. Voorganger is ds. G. Lolkema uit Buitenpost met als onderwerp van de preek: ’Naderen tot God’. Vanavond hebben we m.v. Interkerkelijk mannenkoor het ‘Ljochtbeaken’ uit Haulerwijk.
Dienst 14 november (Let op) een week later is onze voorganger br. D. Wolbers uit Franeker en hebben we het Fries Mannenensemble uit Sneek uitgenodigd.

Onlinediensten via www.kerkomoep.nl
U kunt alle diensten vanuit de Schakel beluisteren via www.kerkomroep.nl. Vul bij ‘Vind uw kerk’ Drachten in. Hierna ziet u alle diensten die in Drachten zijn gehouden. Hier staat ook de Schakel bij vermeld. Klik op de Schakel en u ziet alle diensten die te beluisteren zijn.

Pastorale mededelingen
Weet u wie er ziek is, geopereerd moet worden of komt er een jubileum aan, meld het aan br. E. Pepernoot. Tel.nr: (06) 16393546. Ook bij overlijden van een zuster of broeder. Mailadres van Eppy is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Algemene berichten
Rommelmarkt en Kerstmarkt
Op 2 dec. is er een rommel- en kerstmarkt van 09.00 u tot 13.00 u. Schrijf alvast in je agenda. Dit mag je niet missen. 

Hulp gevraagd voor de Beamer presentatie
Kun jij met een computer overweg en kun je ons begeleiden met de beamer presentatie dan zouden we je graag als vrijwilliger uitnodigen om met de andere beamer mensen om de tafel te gaan zitten en ons helpen om de 6 weken bv. Tijdens de zondagavonddiensten vanaf 18.45 tot 21.00 uur. Ook de liederen en bijlages die we binnenkrijgen op de pc zetten hoort daarbij.
Inlichtingen bij E. Pepernoot. 

Openingstijden Skuorre
De ‘Skuorre’ is geopend elke donderdagochtend van 9.30 u tot 12.00 uur.
Er is daar van alles te koop. Ook is er een grote boekenschuur met gesorteerde boeken. Inbreng is op die dag van harte welkom.

Koffieochtenden
Elke donderdag vanaf 10.00 uur - 11.30 uur is er een koffieochtend in de Schakel. Even bijpraten op gepaste afstand met een kopje koffie kan goed. Je zorgen delen met de ander, of een luisterend oor hebben voor de ander. Het kan zo zijn dat je later denkt waarom heb ik dit niet vaker gedaan. Dus kom langs op zo’n ochtend of in de dienst. U bent van harte welkom.

Ophalen of brengen van goederen
Henk Slootweg is onze vrijwilliger die uw mooie, bruikbare en overtollige spullen wil ophalen. Hij is te bereiken op: T: (06)25025035. Maar we waarderen het ten zeerste als u de goederen zelf bij ons brengt op afspraak. Wat is zoal welkom? Kleine mooie prularia. Mooie poppen en toebehoren, speelgoed, huishoudelijke spullen, goedwerkende elektrische apparatuur en boeken. Geen encyclopedieën. Ook mooie wol is welkom voor de handwerkgroep. Voor informatie hierover moet u bij Aagje Boersma zijn.

Lezerscontact November.
Het volgende lezerscontact zal op 15 november uitkomen. Dus heeft u nog een mooi verhaal, gedicht of wilt u iets anders met ons delen in deze bijzondere tijd, dan mag u dit voor 8 november mailen naar het secretariaat van de Schakelwerkgroep: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Geschreven kopij inleveren voor 1 november op het volgende adres: Hermien Lap, Wetterwille 74 in Drachten.
De krantjes worden op 15 november weer in elkaar gezet. Vanaf 13.15 uur is u hulp welkom. 14 uur kunnen de krantjes worden opgehaald in de Schakel. 

Giften voor het missionaire werk van de Schakel
Wilt u een gift geven dan kan dit op rekeningnummer: NL53 RABO 0373 7181 79 t.n.v. Prot. Gem. te Drachten o.v.v. De Schakel. Ook mag u het geld voor het Lezerscontactblad of een gift bij één van de werkgroep leden in de bus doen. Het komt dan ook goed terecht. Bedankt voor de giften die al bij ons zijn binnengekomen.

Postzegels, ansichtkaarten en plastic doppen
Wel inleveren: Postzegels/albums, oude zwart wit kaarten (kleur mag ook) met stads of dorpsgezichten. Kaarten met molens, vuurtorens, kerken, klederdracht, dieren, paarden, oude auto’s, Koninklijk huis. Kaarten van Unicef of kaarten met kunstproducties.
Niet inleveren: Kerstkaarten, ** jaar getrouwd kaarten, beterschap, blanco kaarten, eigengemaakte kaarten. U mag ze inleveren bij mij thuis aan de Stationsweg 235.
Doppen. Ook worden er nog steeds doppen gespaard voor blindengeleidehonden. Ook alle grote harde plastic doppen mogen worden ingeleverd. Dus lieve verzamelaars, doe uw best en lever zoveel mogelijk doppen in bij mij thuis aan de Stationsweg 235, of op de Noorderhof 86.
Het loopt super deze actie, bedankt.

Henny Dorenbos