Activiteiten rondom de verbouwing van de Zuiderkerk

Pubquiz
Wat een avond hebben we gehad, afgelopen vrijdag. 12 teams uit verschillende windstreken van Drachten hadden zich opgegeven. Ze hadden allen een bijzondere naam: De Hillebrandjes, de Eigenwijzen uit het Oosten, Klavertje Vier (de dames van het Kerkelijk bureau), Sterk Staaltje en ga zo maar door. De uiteindelijke winnaar - na een spannende strijd en een shoot-out - werd uiteindelijk het team Far West; zij wisten het meest en gingen met de prijzen naar huis.
Het was een quiz met een diversiteit aan vragen, van kunst, muziek, aardrijkskunde tot gewoon algemene kennis.
Het maakt mensen prettig fanatiek. Drie rondes hebben we gespeeld, met tussendoor pauzes waarin lootjes gekocht konden worden voor mooie prijzen. In de pauzes was er tijd voor een hapje en een drankje en natuurlijk kon de kerkzaal bewonderd worden. Ook werden er foto’s en filmpjes van de verbouwing getoond op het scherm in de hal/woonkamer. En die kunt u nog steeds bekijken als u in de Zuiderkerk komt; het scherm staat zó aan!
Al met al is met elkaar maar liefst € 785,= bij elkaar gequized, geloot en gedronken. Dat brengt de totaalopbrengst van de acties op € 3.285,- Maar dat niet alleen is winst; het elkaar weer ontmoeten en de saamhorigheid was en is in het bijzonder de moeite waard! Dank allemaal voor de mooie opbrengst, maar vooral voor een ontzettend gezellige avond!!

Doorlopende boekenmarkt
Na de boekenmarkt zijn er nog heel veel boeken overgebleven. Deze zijn gesorteerd en een groot aantal is keurig gerangschikt en heeft een plaatsje gevonden in de hal van de Zuiderkerk. En ze zijn te koop! Ze kosten € 2,- per stuk en voor € 5,- mag u er drie uitzoeken. Er zijn ook nog potten jam te koop en (nieuwe) kinderboeken, geschreven en ter beschikking gesteld door ons gemeentelid Siepy Zijlstra-de Roos.
U kunt even lekker in een boek of in een week- of maandblad neuzen aan de gezellige koffietafel, onder het genot van een lekker kopje koffie of thee, voor € 1,-.
Gezellig er even uit naar de Zuiderkerk en mensen ontmoeten; van harte welkom allemaal!

En nu de volgende actie!
Er is op zaterdag 20 november van 10.00 tot 14.00 uur in de Zuiderkerk een tweedehands speelgoed- en kinderkledingbeurs waar nog goed bruikbaar speelgoed en kinderkleding verkocht zal worden. Er is dan de mogelijkheid om als cadeautje voor uw kind of kleinkind goedkoop ‘nieuw/oud’ speelgoed op te kop te tikken. Dan hebben zij weer eens ’iets anders’ om mee te spelen. Ook kan goede kinderkleding gekocht worden voor een zacht prijsje. En u weet natuurlijk: hergebruik is goed voor het milieu!

Maar…hiervoor hebben wij natuurlijk wel speelgoed en kinderkleding nodig. Dus: als u nog goed verkoopbaar, schoon en heel speelgoed heeft staan dat niet meer gebruikt wordt en waarvan u denkt: “Dat kan wel eens opgeruimd worden”, dan houden wij ons aanbevolen, breng het maar naar de Zuiderkerk. En passen uw (klein)-kinderen niet meer in de kleren, dan houden wij ons ook aanbevolen! De eerste speelgoedjes en kinderkleding zijn al binnengekomen. Heel erg bedankt!
Helpt u ook allemaal weer mee om ook deze actie tot een succes te maken?
Hiervoor kunt u contact opnemen, E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met, T: (06) 110 584 11, T: (06) 250 850 98, of T: (06) 176 063 58.
Via de nieuwsbrieven, Geandewei en Facebook houden we u van alle acties op de hoogte!
Hartelijke groeten, namens Marieke en Karla,
Coby de Vries