Informatiebrief nr 23 over de kerkzaal van de Zuiderkerk
De vorige nieuwsbrief is alweer even geleden. Maar er is weer wat te melden!
Verwennerijen
Heerlijkheden de afgelopen weken! Hennie van Duinen met heerlijke banketstaaf, altijd een tractatie!
Lang verwacht en gekregen! De overheerlijke cake van mevrouw van Roekel, dank!
En toen deze op was had mevrouw Russchen op een vroege donderdagmorgen tijd om een cake te bakken. Hij was nog warm toen ze hem bracht…. Dank dames!
Het geluid van Taetske
Na twee weken kan ik u al een mooie tussenstand melden van de actie Het geluid van Taetske.
U heeft al € 2800,= bij elkaar gebracht. Wat een prachtige tussenstand! Dank!
En zonder hebberig te worden, we hopen dat het hier niet bij blijft.
Taetske maakte met haar erfenis op een belangrijk moment in de geschiedenis van de Zuiderkerk een verschil. En nu dachten we, zou dat nog eens kunnen gebeuren, dat als het ware het geluid van Taetske nogmaals klinkt. En dan niet in de vorm van een wat vereenzaamde zonderlinge vrouw, maar in de vorm van betrokken gemeenteleden die voor dit mooie doel een bij hun omstandigheden passend bedrag willen doneren. Als u zegt: Ja, hier wil ik aan meedoen, dan kunt u uw gift overmaken op rekeningnummer NL 53 RABO 0373 7181 79 t.n.v. Protestantse Gemeente te Drachten, onder vermelding van Het geluid van Taetske. Alvast heel erg bedankt voor uw bijdrage en we houden u op de hoogte van de stand!
Geluid en akoestiek
U zult het wellicht zien en merken in de kerkzaal. Er wordt druk nagedacht en gewerkt aan de akoestiek. Om te zingen is het prachtig, maar het is ook fijn dat we elkaar kunnen verstaan bij het spreken. En daar wordt veel over nagedacht, deskundigen bijgehaald en aan gewerkt. Inmiddels is de achterwand ook van akoestisch materiaal voorzien. De afwerking is besteld, dan wordt het ook nog een mooi beeld om naar te kijken.
En dan het geluid. U heeft hem waarschijnlijk wel zien staan, de grote luidsprekerinstallatie in de hoek bij de vleugel. Deze hebben we voor proef staan. En we hebben het idee dat het al beter is dan het was. Maar het kan nog mooier en beter. Donderdagmorgen komt de firma ALC weer met andere luidsprekers. En gaan we testen hoe deze klinken. Alleen het beste is goed genoeg… .
We hebben u belooft het geluid op orde te krijgen. Er wordt hard aan gewerkt, we hebben er vertrouwen in dat het gaat lukken.
Stoelen
Ze zijn uitgezocht en besteld! Maar zoals met zoveel dingen moeten we hier ook rekening houden met een lange levertijd. En de kerstdagen ertussen. Het zal wel eind januari worden eer ze er zijn. Hebben we wat om naar uit te kijken!
Acties
Helaas moesten we de speelgoedbeurs aflasten. Maar we hebben inmiddels wel nieuwe acties bedacht. Op 30 december gaan we oliebollen bakken voor de verbouw van de Zuiderkerk!
Van te voren te bestellen en af te halen op 30 december. En ook daar gaan we weer wat gezelligs van maken. We houden u op de hoogte! En wellicht doen we nog een oproep voor de beste oliebollenbakkers onder u. Hou deze nieuwsbrief en de Activiteitennieuwsbrief van Coby in de gaten.
In januari gaan we weer op de gezonde tour met een actie. Dat blijft nog even een verrassing.
Jam en boeken
Nog een paar potjes jam voor de liefhebber. Wie wil de overheerlijke jam van Akke proeven?
En de boeken worden nog steeds bijgevuld. Kom lekker wat uitzoeken voor de heerlijk lange avonden.
Huiskamer
Eigenlijk de hal, maar het voelt huiselijk. Welkom voor koffie en een praatje!
Met hartelijke groet
Marieke van Heeringen
Secretaris College van Kerkrentmeesters