Programma gemeentereis “Dichterbij de Romeinen”
Als kerkelijk werker organiseerde ik gemeentereizen naar Rome en naar Israël. Twee jaar geleden kwam ik in contact met een reisleider van Drietour, Marien van der Wolf en zijn vrouw Tineke. We zijn contact blijven houden en nu hebben we, in samenwerking met Drietour, een gemeentereis voorbereid naar Napels en Rome. Het zijn niet de bekende trekpleisters die we gaan zien, maar we bezoeken locaties, die in gewone reizen naar Rome niet aangeboden worden. Dus het is een verdiepende kennismaking met de Romeinen en hun leven in vroeger tijden.
Het is bijzonder dat Drietour deze reis voor ons heeft willen organiseren. Hieronder volgt de informatie:
Op de 1e dag vliegen we van Amsterdam naar Napels, waarop we de dag erna Herculaneum bezoeken. Herculaneum werd, net als Pompeï, bedolven onder de lava bij de uitbarsting van de Vesuvius in 79 n.Chr.
We gaan lunchen op de helling van de Vesuvius. De middag is vrij en bij terugreis naar het hotel wandelen we naar de baai van Napels bij Castellamare di Stabia en/of naar een opgraving van een Romeinse villa.
Op dag 3 bezoeken we het archeologisch museum in Napels. ‘s Middags maken we een wandeling door de binnenstad van Napels. ’s Avonds is er een lezing waarin we vooruit kijken naar het bezoek in Rome.
Dag 4, op doorreis naar Rome, bezoeken we Pozzuoli, de plaats waar Paulus op zijn reis naar Rome aan land kwam. Hij reisde daarna lopend verder over de Via Appia.
We zien in Pozzuoli het Teatro Romano, het oude centrum en het “haventje van Paulus”.
Dag 5: we bezoeken het kleine kerkhof in het Vaticaan en daar vlakbij de plek waar de obelisk in het Circus van Nero heeft gestaan én de Vaticaanse necropolis onder het mausoleum onder de Sint Pieter.
De 6e dag brengt ons naar het prachtige oude Protestantse Kerkhof en de daar vlakbij gelegen Porte San Paolo en het kleine bijbehorende museum. Na de lunch bezoeken we de trappistenabdij Tre Fontane (drie fonteinen). Op deze verstilde plek midden in het drukke Rome zou de apostel Paulus onder het bewind van keizer Nero onthoofd zijn.
De 7e dag gaan we naar het Domus Aurea, het Gouden Huis van Nero, een indrukwekkend paleizencomplex waarvoor bij de bouw veel marmer, bladgoud en ivoor is gebruikt. Het was dan ook het duurste paleis van Rome. Na de lunch wordt er een bezoek gebracht aan de musea Capitolini, voor een inkijkje in de Romeinse kunst. De dag erna reizen we terug naar huis.
Datum: 16 – 23 mei 2022. Er kunnen 30 personen mee
Prijs: € 1520,00 inclusief. Exclusief vervoer naar Schiphol. Toeslag éénpersoonskamer € 160,00
Reisleiders: Marien van der Wolf en Aukje de Bildt
Informatie: Zaterdagmiddag 22 januari 2022 om 14.00 uur in de Grote Kerk te Drachten (mocht het vanwege coronaregels niet lukken, dan wordt een andere datum afgesproken)
Aanmelden: Vóór 21 januari 2022 bij Aukje de Bildt, E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , T: (06) 300 209 25