Informatiebrief 25 over de aanpassing van de Zuiderkerk

Voor u allen alle goeds en gezondheid voor het nieuwe jaar!

2021
Wat hebben we 2021 op een fantastische manier afgesloten met de olieollenaktie op 30 december.
Het heeft onze verwachtingen meer dan overtroffen. We begonnen met het idee zelf oliebollen te bakken voor de verkoop. Als we er 1000 kunnen verkopen zou dat toch prachtig zijn…
En toen begon u te bestellen en sloeg de paniek ligt toe. Hoe gaan we dit in vredesnaam doen?
Soms kun je beter eerst nadenken… Op naar bakker Reijenga en die heeft ons geholpen door voor een mooi inkoopbedrag de oliebollen bij hen te bestellen. We hadden 1 grote zorg minder en konden we met een gerust hart de bestellingen aannemen. En u heeft besteld! 2500 oliebollen!!
Op 30 december brachten Erik en Dorien Sloot hun partytent, opgezet door mannen die na 1 oproep in de vrijwilligersapp kwamen opdraven.
De oliebollen opgehaald bij Reijenga die ze afleverde met zakken en poedersuiker, geweldig.
En wat is 2500 oliebollen veel…..
En dit was nog niet alles, de laatste 750 lagen nog te bakken.
Ook weer na een oproep in de vrijwilligersapp kwamen er 6 dames om de oliebollen in te pakken, Een hele klus. Het was gezellig, even met elkaar eten en weer door.
De oliebollen buiten op tafels in de partytent uitgestald.
De verkoop kon beginnen, dat ging goed met de zakken met oliebollen zo uitgestald. En we hadden nog 100 over voor de losse verkoop. En die waren binnen een kwartier uitverkocht en was er vraag naar meer! Met Reijenga gebeld en we konden nog extra oliebollen bij hun krijgen. Uiteindelijk werden het er 450 extra! En daarvan gingen de laatste vrijdagmorgen weg.
Hans de Jong heeft de oliebollen bezorgd bij hen die niet zelf konden ophalen. Een mooi rondje waarin hij ook nog een mooi bedrag meekreeg voor het geluid van Taetske. Dank!
Peter Smilde kwam helpen verkopen en kwam uiteindelijk in de catering terecht en voorzag een ieder van warme chocomelk met slagroom.
En om 5 uur stonden daar de mannen weer om de partytent weer af te breken. We hebben eerst getoast met champagne op een prachtige dag met elkaar.

En nu hoor ik u denken: leuk allemaal maar wat heeft het opgebracht?

Vrijdagmorgen toen de laatste oliebol verkocht was is er geteld. € 1100,= heeft u bij elkaar gebracht door de oliebollenverkoop.

Wat een prachtig resultaat die ook weer ten goede komt aan de verbouw van de Zuiderkerk. Dank aan alle vrijwilligers die geholpen hebben deze dag tot een succes te maken!

Het geluid van Taetske

Nieuwe tussenstand van Taetske (tromgeroffel….)  € 6.410,=!!!!!!!
Wat een prachtige tussenstand! Dank!
Nog even in het kort:
Taetske maakte met haar erfenis op een belangrijk moment in de geschiedenis van de Zuiderkerk een verschil. En nu dachten we, zou dat nog eens kunnen gebeuren, dat als het ware het geluid van Taetske nogmaals klinkt. En dan niet in de vorm van een wat vereenzaamde zonderlinge vrouw, maar in de vorm van betrokken gemeenteleden die voor dit mooie doel een bij hun omstandigheden passend bedrag willen doneren. Als u zegt: Ja, hier wil ik aan meedoen, dan kunt u uw gift overmaken op rekeningnummer NL 53 RABO 0373 7181 79 t.n.v. Protestantse Gemeente te Drachten, onder vermelding van Het geluid van Taetske. Alvast heel erg bedankt voor uw bijdrage en we houden u op de hoogte van de stand!

Geluid en stoelen

De achterwand is klaar!
En van de stoelen zijn de zittingen en rugleuningen gedemonteerd.

Acties

Onze volgende actie zal een gezonde actie worden. Hou de nieuwbrieven van Coby in de gaten!
En dan hopen we ook de speelgoedbeurs nog te houden binnenkort.
Huiskamer
Eigenlijk de hal, maar het voelt huiselijk. Welkom voor koffie en een praatje!
Met hartelijke groet
Marieke van Heeringen
Secretaris College van Kerkrentmeesters