Kerkelijk Bureau PG Drachten – Kantoor der Kerkelijke Administraties - Silasgroep
Sinds januari 2005 is het Kantoor der Kerkelijke Administraties (KKA), onderdeel van de Silasgroep, aanwezig op het Kerkelijk bureau van de PG Drachten. De werkzaamheden worden gezamenlijk verricht door medewerkers van de PG Drachten, een aantal vrijwilligers en medewerkers van het KKA. De werkzaamheden voor de PG Drachten betreffen naast de standaardwerkzaamheden van de begraafplaats-, bijdragen- en ledenadministratie, de boekhouding, het verzorgen van betalingen, jaarrekening en begroting ook kopieerwerk, verzorgen van de diverse financiële acties en het bemensen van het Kerkelijk bureau voor de leden van de PG Drachten. De laatste 3 worden veelal verzorgd door de vrijwilligers.
Door de ontwikkelingen rond corona en de uitbreiding van personeel werd duidelijk dat er te weinig ruimte was om iedereen een goede werkplek te kunnen geven. In goed overleg met het College van Kerkrentmeesters is besloten dat de ruimte die voorheen gebruikt werd door de vrijwilligers van het Kerkelijk bureau verplaatst is naar zaal 3 van de Zuiderkerk. Dit is de 2e zaal aan de linkerkant als je de zalen van de Zuiderkerk vanuit het oosten binnenloopt. Voortaan kunt u daar als lid van de PG Drachten terecht voor al uw vragen en kopieerwerk op woensdag en donderdag van 10.00 tot 14.00 uur. Ook zijn zij dan bereikbaar op T: (0512) 53 99 46.
Momenteel zijn er twee vrijwilligers die zitting hebben op het Kerkelijk bureau. Tijdens corona was de aanloop gering maar nu we weer meer vrijheid krijgen zien we dat meer mensen de weg naar het Kerkelijk bureau weer kunnen vinden. Daarom zijn we op zoek naar één of twee vrijwilligers die bij toerbeurt aanwezig willen zijn op het Kerkelijk bureau. Zie ook onderstaande oproep!
Naast de werkzaamheden voor de PG Drachten worden door de medewerkers van het KKA ook werkzaamheden voor andere kerken, diaconieën, begraafplaatsen en enkele aanverwante stichtingen verzorgd. Ook andere kerkgenootschappen dan de Protestantse kerken worden vanuit het kantoor aan De Drift 46 ondersteund op administratief gebied. Het aantal vaste klanten is gegroeid naar ongeveer 95 en voor een aantal Colleges wordt op incidentele basis werk gedaan. Op dit moment zijn er 8 mensen (5,9 fte) werkzaam voor KKA waarvan 2 (0.9 fte) in dienst zijn van de PG Drachten.

Vrijwilliger(s) gezocht voor het Kerkelijk Bureau.
Elke woensdag en donderdag van 10.00 tot 14.00 is er een vrijwilliger aanwezig op het Kerkelijk bureau voor het verzorgen van licht administratief werk. Dit betreft het aannemen van de telefoon en beantwoorden van veel voorkomende vragen, versturen van collecte bonnen, printen van kopieerwerk zoals liturgieën, uitnodigingen, lijsten, financiële acties enz. U bent het eerste aanspreekpunt voor leden van de PG Drachten voor vragen, opmerkingen of suggesties. Natuurlijk wordt u ondersteund door de andere medewerkers van het Kerkelijk bureau.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de huidige vrijwilligers via T: (0512) 53 99 46 tijdens de openingstijden of door een mailtje te sturen naar E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Jan Willem Offinga KKA / PG Drachten