PGDrachtenNoordOostZuidWestGrote KerkSchakel

Welkom bij de Protestantse Gemeente te Drachten!

‘Dit is BY FAR het leukste wat ik tot nu toe heb gedaan!’

Zo beschrijft Marieke van Heeringen het kosterschap in de Zuiderkerk. En ze zit dan ook niet stil. De kerk is inmiddels zeven dagen per week open. Het bruist en er gebeurt een hoop. In deze podcast ontmoet je een bevlogen vrouw met veel energie en altijd nieuwe ideeën. Dat werkt aanstekelijk want steeds meer mensen doen mee. Veel luisterplezier en laat je inspireren!

Stream Daarkr8 in Drachten - Marieke van Heeringen van Sijbrand Alblas | Luister gratis online op SoundCloud

Het is een man waar muziek in zit. Ik heb het over Arnoud ten Hove. Hij is achttien jaar. De meesten van zijn leeftijd hebben niet veel met de kerk. Maar hij is er juist heel actief. Arnoud vertelt: ‘Ik ben begonnen met gitaarspelen in de kerk. Doordat ik een rol kreeg die bij mij past ben ik betrokken gebleven.‘ Gitaarspelen doet hij ook op de basisschool. Hij loopt stage bij De Parel in Drachten. Het geloof is iets dat hem troost en houvast geeft. En dat geldt voor de muziek natuurlijk ook!

Stream Daadkr8 in Drachten - Arnoud ten Hove van Sijbrand Alblas | Luister gratis online op SoundCloud

 

‘Één op de zes à zeven kinderen heeft jeugdhulp nodig. In de jaren ’90 van de vorige eeuw was dat nog ongeveer één op de dertig. Dat is een forse toename. Hier maak ik me zorgen over. Wat is er gebeurd in onze samenleving?’

Deze uitspraak is van Pieter van der Zwan, wethouder voor o.a. het sociaal domein en armoedebeleid. In zijn werk ziet hij de gevolgen van het individualisme. Als mens wordt hij zelf geïnspireerd door Jezus’ uitspraak: ‘Heb God lief boven alles en de naaste als jezelf.’ Dit is ook zijn drijfveer om betrokken te zijn bij de oprichting van Mozaïek Drachten. Maak kennis met een betrokken en gepassioneerd mens.

Stream Daadkr8 in Drachten - Pieter van der Zwan van Sijbrand Alblas | Luister gratis online op SoundCloud

 

‘Niet blijven hangen in oude vormen, maar keuzes durven maken. En niet bang zijn om fouten te maken. Je kunt het immers altijd weer opnieuw proberen.’

Dat is wat de kerk volgens Janneke Plantinga kan leren van het bedrijfsleven. Ze is ondernemer, PKN-pionier en directeur van het Evangelisch Werkverband. In haar leven heeft ze ontdekt wat het betekent om te luisteren naar Gods stem. Dat betekent soms ook dat je eigen denkbeelden en ideeën los moet laten. Zo ontstaat er ruimte voor iets nieuws. In de praktijk ontdek je dan of het ook echt werkt. In deze podcast vertelt ze over haar eigen groeiproces hierin. Luister naar een bevlogen mens met passie voor God en anderen.

Stream Podcast Janneke Plantinga van Sijbrand Alblas | Luister gratis online op SoundCloud

 

‘Ik zie geen kwetsbare mensen. Ik zie gewone mensen in kwetsbare omstandigheden.’

Deze mooie uitspraak is van Arjan Boven. Voor zijn werk gaat hij langs bij mensen die in financiële moeilijkheden zitten. Soms is hij de laatste strohalm die zij nog hebben om er weer bovenop te komen. Hij heeft een grote drive om er juist voor hen te zijn.

https://soundcloud.com/sijbrand-alblas/daadkr8-in-drachten-arjan-boven

 

Subcategorieën