Afgelopen zaterdag, 15 oktober, vond in de Zuiderkerk een boeken- en kledingmarkt plaats.
Wat was er een enorme hoeveelheid ingebracht: prachtige kleding, lekkere warme winterjassen, sommigen met het prijskaartje er nog aan, en heel veel andere kleding, voor volwassenen en kinderen, veel zelfgebreide truitjes voor kinderen, wintersjaals en warme sloffen, grote stapels boeken, het was geweldig.
Een groep vrijwilligers heeft zich enorm nuttig gemaakt door alles mooi uit te stallen, te functioneren als winkeldame of – heer, en natuurlijk nadien alles weer op te ruimen. En dat ‘gie as it slydjage’.
Wat hebben we een mooie dag gehad ! En de opbrengst was geweldig: er is voor € 600,- netto verkocht!

Natuurlijk bleef er van alles over, en daar is een goede bestemming voor gezocht. De warme winterkleding wordt binnenkort door ‘de Friese Rijders’ naar Oekraïne gebracht, de andere kleding ging naar de Schakel. En de overgebleven boeken vonden een plaatsje in de stelling in de bijkeuken, zodat de boekenkast in de hal zo nu en dan weer kan worden bijgevuld. En in deze kast staat altijd een keur aan goede boeken te koop: € 2, - per stuk, en voor € 5,- hebt u er drie. Kom gerust maar eens lekker sneupen! Ook zijn er verschillende dozen boeken naar de Stichting Woord en Daad gegaan, zodat ook die een goede bestemming hebben gekregen.

Al met al: een prachtige dag met een goede opbrengst.
Super!! Bedankt allemaal.
Hartelijke groeten, de activiteitencommissie,