PGDrachtenNoordOostZuidWestGrote KerkSchakel

Welkom bij de Protestantse Gemeente te Drachten!

Na een fantastisch begin van het kerkelijk seizoen op deze zeer geslaagde Startzondag beginnen we ook met de start van een nieuw seizoen ’Activiteiten in de Zuiderkerk’. We hebben weer een mooi en afwisselend programma voor u samengesteld en we beginnen hiermee op

vrijdagavond 13 oktober 2023

Die avond worden we door het echtpaar Marga en Pieter Jannenga uit Haren meegenomen op een wel heel bijzondere reis: we gaan dan namelijk

op expeditie naar Antarctica met het expeditieschip ‘MV Explorer’

Vanuit de zuidelijkste stad ter wereld, Ushuaia in Argentinië, varen we via de Falklands en South Georgië naar Antarctica. Marga en Pieter hebben deze reis zelf gemaakt en er een prachtige film van gemaakt, waarbij zij ons zelf hun verhaal zullen vertellen. Behalve walvissen, zeeolifanten en albatrossen ziet u prachtige ijsbergen en overweldigende landschappen. Maar bovenal heeft deze reis een wel heel bijzonder einde. Het belooft een heel mooie, spannende avond te worden, waarbij we u van harte uitnodigen! Inloop is om 19.30 uur. U wordt ontvangen met een kopje koffie of thee met iets erbij. In de pauze en na de film kunt u – voor eigen rekening – een drankje kopen; wij zorgen voor een lekker hapje daarbij. Verder zijn er geen kosten verbonden aan deze avond.

In november zal weer een speelgoed- en tweedehands kledingmarkt worden gehouden. Mocht u uw kasten na willen kijken en op willen ruimen, dan houden wij ons van harte aanbevolen. De voorstelling van Kees Posthumus, die gepland was op zondag 26 november, bleek precies samen te vallen met het einde van het kerkelijk jaar, de zondag waarop de overleden gemeenteleden worden herdacht. We zijn daarom bezig voor deze voorstelling een nieuwe datum te vinden. Te zijner tijd hoort u hiervan. En dan: natuurlijk in december weer de verkoop van de overheerlijke oliebollen van bakker Reijenga. Niet te versmaden, die oliebollen! En dan: weer een fruitactie. En een high tea met een bingo. En natuurlijk: weer de veelgevraagde pubquiz!! U ziet wel: er is weer van alles te doen in de Zuiderkerk. U bent van harte welkom bij de activiteiten! We houden u van alles op de hoogte via Geandewei, de nieuwbrieven en de website!

Hartelijke groeten,
namens de activiteitencommissie Zuiderkerk ‘Plezier en vertier’,
Coby de Vries

Secretaris:
Voorzitter: Mieke van Schepen
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De nieuwe werkgroep gemeenteopbouw is van start gegaan. Wat verbindt er nu meer dan samen eten. Dus we gingen zoals ons jaarthema ook zegt met elkaar aan tafel. Een heerlijke Chinese traktatie stond voor ons klaar. Een goede start die past bij de doelgroep waar we samen mee onderweg willen gaan want we richten ons op de groep van 25 tot 50 jaar. Deze groep is ondervertegenwoordigd in de kerkdiensten en dat vraagt om nadenken over wat voor vragen rond geloof en zingeving er leven bij deze doelgroep. Dat zal ook vragen om andere vormen van met elkaar het geloof vorm geven, beleven en zoeken. We hebben tijdens deze mooie avond gesproken over wat onszelf drijft in ons geloof en in onze zoektocht. Het luisteren naar elkaar verbindt net als die maaltijd. Dat zijn mooie ingrediënten om de verdere stappen vorm te geven waarbij we als eerste van de doelgroep zelf willen horen waar behoefte aan is. Daar kunnen we altijd hulp bij gebruiken dus schiet als het je aanspreekt ons even aan of mail naar de werkgroep gemeenteopbouw. Van links naar rechts op de foto: Jan-Willem ten Hove, Froukje de Jong, Mieke van Schepen, Marian Poort, Anno Veenstra en ds. Gera den Dikken.

 

Werkgroep Gemeenteopbouw

Secretaris:
Voorzitter: Mieke van Schepen
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op de kleine kerkenraad van 12 september is de oprichting van de werkgroep gemeenteopbouw goedgekeurd. Deze werkgroep richt zich vooral op de middengroep: de dertigers tot en met de vijftigers. Mocht u meer informatie willen over deze werkgroep of wilt u misschien wel deelnemen, aarzel dan niet om contact op te nemen via het bovengenoemde emailadres of telefonisch.

Mieke van Schepen