PGDrachtenNoordOostZuidWestGrote KerkSchakel

Welkom bij de Protestantse Gemeente te Drachten!

Komende zomer gaan we met 10 jongeren uit Drachten e.o. met World Servants naar Sierra Leone en Malawi.
In beide landen gaat er gewerkt worden aan een school. Er zullen klaslokalen in een dorp gebouwd worden. Daarin kunnen de kinderen uit het dorp vlakbij huis goed onderwijs krijgen zonder dat ze iedere dag kilometers hoeven te lopen.
We maken kennis met een heel andere cultuur en levensomstandigheden. We gaan van dichtbij meemaken wat armoede echt is. In alle opzichten zal het een indrukwekkende reis worden.
Voor dit prachtige project is voor onze groep ruim €26.000,- nodig. Een bedrag wat we voor een deel met verkoopacties en sponsoring bij elkaar hopen te krijgen. Over de verschillende acties, activiteiten, nieuwtjes en tussenstanden blijven we u de komende maanden regelmatig bijpraten.
Mogen we ook op uw (financiële) steun rekenen? U kunt hiervoor o.a. de QR-code gebruiken. (of klik op de QR-code)
Volg ons op ook social media en via onze actiepagina van World Servants https://www.worldservants.nl/drachten .

Groeten namens de World Servants actiegroep Drachten e.o.:
Talina Veenstra, Marijn Siersema, Daisy Han van der Spoel, Merel de Vries, Pieter Veenstra, Andries Brouwer, Pieter Brouwer, Fleur van der Hoek, Franscesca Zwaag en Irene Landman.

 

Zondag 6 november kwamen we weer samen op zolder. Het thema was ‘Jij, Gods meesterwerk’. God maakte een mens, en zag dat het héél goed was. Hij boetseerde zeer zorgvuldig. Daarom zijn wij ook zo uniek, elk met ons eigen talenten. We zijn deze ochtend aan de slag gegaan met een eigen popart schilderij. Door samen te werken kwam er een prachtige creatie uit.
Kom jij de volgende keer ook langs op de zolder van de Oase? We zien je graag op zondag 20 november!

Groeten van de All4one leiding

Vind jij het ook zo leuk om met kinderen te werken…
En hen mee te nemen in de mooie verhalen van Gods schepping ….
En heb  je 1 x in de 4 weken op een zondagochtend tijd….
Dan zijn we op zoek naar jou!
Doordat de groep kinderen die komen voor de kindernevendienst nu steeds meer groeit, zoeken wij versterking voor de leiding. Ook zoeken wij een coördinator voor het volgende seizoen. (vanaf zomer 2023)
Wat wordt er verwacht….
We werken veel met biblebasics en willen de groepen graag weer verdelen in onder, midden en bovenbouw. Je bereidt samen met je team 1x in de 4 weken een kindernevendienst voor.
Verder hebben we nog speciale projecten met startzondag, advent, kerst, Palmpasen Pasen en afscheid groep 8! Hiervoor vormen we dan subcommissies. 

Als je hier meer over wilt weten, zoek gerust contact via E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wij als leiding wachten vol enthousiasme op jullie!

 

Dat was het op vrijdag 21 oktober zo aan het einde van de herfstvakantie. De dag dat De Vliegende Speeldoos in de Oase neerstreek. Vijf professionele acteurs en een technicus, die het voor elkaar kregen om in één dag een musical over Jona met een kleine 60 kinderen in te studeren en uit te voeren. Die kinderen kwamen uit heel Drachten en zelfs daarbuiten.
Ingedeeld in 6 groepjes gingen ze om en om dans, zang en spel oefenen met de acteurs of naar hun eigen ruimte om een onderdeel van hun outfit of een attribuut te knutselen. Er was een generale repetitie en om 18.30 uur begon de voorstelling met hun ouders, familie en vrienden als publiek.
We beleefden mee hoe Jona de Profeet precies de andere kant opging dan God hem vroeg te gaan. En hoe God hem na een driedaagse in het binnenste van een grote vis weer op de juiste route zette naar Ninevé om de inwoners te wijzen op hun heilloze weg. En dat Jona door een eetgrage worm en onder de hete zon leerde hoe groot Gods vergevende liefde is.
Geweldig hoe de kinderen in hun rollen als studenten, krabben, zeelui, vissen en planters, onderwaterwereld en inwoners van Ninevé hier, vol expressie, vorm aan gaven. Het plezier in het meedoen spatte ervan af! Dat was al merkbaar vanaf het moment dat ze arriveerden en door de leiding werden ontvangen: er hing een buitengewoon plezierige en vrolijke sfeer! Die leiding bestond voor een flink gedeelte uit oma’s/beppes en misschien werkte dat wel mee aan die gezellige huiselijkheid. De hele tijd trokken ze samen op met “hun” groepje kinderen. En wat een verzorging kwam er voortdurend vanuit de keuken: de limonade en de koekjes namen gretig aftrek.


Repetities in volle gang (foto Fokke Alma)

De voorstelling (foto Matthijs ten Hove)

Rond etenstijd was er voor de kinderen patat en knakworstjes en voor de volwassenen was er een heus stamppotbuffet gekookt door, jawel, alweer een beppe en een pake uit ons midden. Het smaakte verrukkelijk! Toen na afloop van de voorstelling het hele podium weer was ontdaan van de decorstukken en de licht- en geluidsapparatuur en alles door onze vrijwilligers weer netjes in de twee bussen was gesjouwd en we afscheid namen van de kanjers van de Vliegende Speeldoos - die meerdere keren aangaven dat ze het hier in Drachten wel héél fijn vonden – overheerste een groot gevoel van dankbaarheid. Dank aan alle vrijwilligers die op zo’n positieve en liefdevolle manier deel werden van deze bijzondere dag…, een dag om nooit te vergeten!

Reinie Bouma-van Manen

We bidden en danken voor de geloofsgroei die we mochten zien in de 16+ groep. 🙏🏻We bidden voor nieuwe leiders met hart voor de Here Jezus en voor jongeren. Vanaf september gaan deze jongeren weer verder met de 16+ groep. We kijken uit naar komend seizoen, want deze 16+ groep gaat na de zomer weer verder.

Hoe verder?

De huidige groep past net in onze woonkamer. We ontvangen momenteel 11 jongeren bij ons thuis. Om de week komen ze langs en meestal starten we om 17.00 uur met koken. We eten om 18.00 uur en daarna gaan we in gesprek over een geloofsthema. Er is veel ruimte voor het stellen van levensvragen en rond 21.30 uur gaat de chips en fris op tafel.

Eten & geloofsgesprekken

De jongeren doen zelf de boodschappen, er is vanuit de kerk een boodschappenbudget geregeld. De jongeren koken zelf en dragen onderwerpen aan waar ze meer van willen weten. Om te groeien in hun geloof komen ze met prachtige vragen en daar hoef je niet alle antwoorden op te weten.

16+ jeugdleiders

We zouden graag een tweede groep starten. Voor deze nieuwe groep zoeken twee leiders die samen een 16+ groep begeleiden. Je staat er niet alleen voor, want er is ondersteuning vanuit de kerk. Je kunt advies vragen of overleggen als er vragen zijn. Ook kun je terecht bij andere leiders of een paar keer meekijken om een idee te krijgen hoe je een groep kunt begeleiden. De groep of het groepje komt bij je thuis of als je liever in de kerk samenkomt, dan kan dat.

Groeien in geloof

Een ontspannen manier om te groeien in geloof is door zelf leider te worden. Heb je hart voor jongeren en lijkt het je leuk om ook te groeien in je geloof en als jeugdleider? Jongeren zijn het waard om naar te luisteren, ze hebben mooie vragen en hebben juist in deze tijd mensen nodig die voor ze klaar staan. Als gemeente mogen we jonge mensen voorleven in geloof, voor ze klaarstaan, naar ze luisteren en de boodschap van het evangelie doorgeven.

Kennismaken

Lijkt het je leuk om een keer kennis te maken? Overweeg je om jeugdleider te worden, alleen weet je het niet zeker of het bij je past? Mail naar E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en kom een keer kennis maken of beleef een 16+ avond mee. We gaan graag samen op zoek naar wat er bij je past, wat je leuk lijkt en waarin je wilt groeien. Je bent van harte welkom.

We wensen iedereen een fijne zomer en tot binnenkort.

Hartelijke groet,
Peter en Marian