PGDrachtenNoordOostZuidWestGrote KerkSchakel

Welkom bij de Protestantse Gemeente te Drachten!


Vorig jaar zijn we begonnen met de maandelijkse wandelingen. Het waren fijne ochtenden, er zijn mooie contacten uit ontstaan en er waren fijne gesprekken onderweg.
Ook voor de komende maanden hebben we weer een aantal wandelingen gepland en wel op:

  • woensdag 11 januari, dan starten we vanaf de Oase;
  • woensdag 8 februari, dan starten we vanaf de Zuiderkerk;
  • woensdag 8 maart, dan starten we vanaf de Arke.

De inloop is vanaf 09.30 uur, dan staat de koffie/thee voor ons klaar. Om 10.00 uur starten we met de wandeling die ongeveer een uur zal duren.

Iedereen is welkom om mee te wandelen, opgave is niet nodig en neem gerust iemand mee die ook van wandelen houdt. Graag tot ziens.

NB: En heb je tips voor ons of weet je een leuke wandelroute, we horen het graag.

Hartelijke groet,
ds. Gera den Dikken en Alie Wedman

De Oase is elke dinsdagochtend van 10.00 – 12.00 uur open voor iedereen die even langs wil komen voor een praatje onder het genot van een kopje koffie of thee (met vers gebakken cake van Rita Bruinsma). Tevens is er gelegenheid om in de kerk een kaarsje aan te steken en/of om gewoon even stil te zijn en in de kerk te zitten.

Ook op 27 december en 3 januari is de kerk open voor ontmoeting. Weet dat u van harte welkom bent, we zien er naar uit u te ontmoeten!

twee werelden – verschillende gaven – één kerk

Op zondag 4 december is er om 09.30 uur een dienst voor doven en slechthorenden in de CGK Eben Haezer, Houtlaan 27a, 9203 AN te Drachten onder leiding van ds. M. Visser.

Wat is het IDP?

Het IDP is een samenwerkingsverband van de Protestantse Kerk, de Christelijke Gereformeerde Kerken, de Nederlands Gereformeerde Kerken en de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt. Het IDP helpt deze kerken zo goed mogelijk invulling te geven aan het pastoraat onder dove mensen. Het IDP is daarom een hulpdienst van deze kerken.

Hoe werkt het IDP?

Of je nu wel of niet bij deze kerken bent aangesloten, iedereen kan contact zoeken met het IDP voor invulling van dovenpastoraat of ondersteuning daarbij. Tegelijk zoekt het IDP ook zelf contact met kerken, hun dove leden en dove mensen buiten de kerk. Om als kerken dichtbij de mensen te zijn, wordt aan het werk van het IDP vooral invulling gegeven door plaatselijke kerken. Samen vormen en ondersteunen zij een Interkerkelijke Commissie (IC) die zich namens deze kerken inzet. Een IC organiseert kerkelijke activiteiten op een voor doven toegankelijke manier. In alles wordt zoveel als mogelijk gebruik gemaakt van de taal en de cultuur van dove mensen. Persoonlijk pastoraat, kerkdiensten, Bijbelgespreksgroepen, onderlinge ontmoeting maar zeker ook de gerichtheid op mensen buiten de kerk vormen daarbij kernactiviteiten.

Iedereen is welkom

Hoewel het IDP zich in eerste instantie richt op dove mensen, is iedereen welkom die om verschillende redenen contact zoekt met het IDP. Te denken valt aan slechthorenden of mensen die naast hun doofheid meerdere beperkingen hebben en al diegenen die met hen verbonden- of betrokken zijn.

Vrijwilligers

Het IDP kan als kerkelijke organisatie vooral zijn werk doen door de inzet en het gebed van vele dove en horende vrijwilligers. Zonder hun passie en betrokkenheid zou het IDP niet kunnen bestaan.

Contact

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

T: (06) 301 347 67

Inlichtingen kerkdiensten: www.doofenkerk.nl/

In 2020 zijn we gestart met het organiseren van open kerk om elkaar te ontmoeten. Corona heeft ook hier ervoor gezorgd dat het een tijd stil is blijven staan. We willen dit nu weer gaan oppakken en nodigen u/jullie uit om hier gebruik van te maken. Gezellig met elkaar praten onder het genot van een kopje koffie of thee. Er kan ook een kaarsje worden aangestoken als men daar behoefte aan heeft. Er zijn 2 gastdames/heren aanwezig zijn en in principe is er ook een predikant of kerkelijk werker aanwezig. We zijn gestart op donderdag 29 september om 10.00 uur in de Zuiderkerk.

Voor de ontmoetingsochtenden op donderdag in de Zuiderkerk zoeken wij gastheren en/of gastvrouwen. Er wordt van u verwacht dat u aanwezig bent als u op het rooster staat en de mensen die komen een warm welkom geeft. Hen verzorgt van koffie/thee en een praatje met ze aangaat als men daar behoefte aan heeft. Op dit moment zijn er 8 vrijwilligers. Het is de bedeling dat er 2 mensen aanwezig zijn. Nu zou men iedere 4 weken een keer aan de beurt zijn. Het streven is om er eens in de 3 maanden van te maken.

U kunt zich opgeven bij Karla Marinus.