PGDrachtenNoordOostZuidWestGrote KerkSchakel

Welkom bij de Protestantse Gemeente te Drachten!

Kerkgebouw: De Schakel, Klokhuislaan 12, T: (0512) 51 83 96

Contactdiensten

Dienst op 5 juni om 19.30 uur

Voorganger is Ds. J. Elzinga- Bakker uit Groningen.
De werkgroep de Schakel wil ook graag meedoen met de actie ‘VAKANTIE GELD DELEN’ vanuit de Diaconie van de Protestantse Gemeente te Drachten.
In de hal kunt u op deze avond een bus vinden waarin u een bijdrage mag doen voor deze actie. Niet iedereen ontvangt om verschillende redenen vakantie geld of kan het ontvangen vakantiegeld besteden aan vakantie maar moeten er de gaten in het huishoudboekje mee worden opgevuld. Uw bijdrage wordt gebruikt om mensen met een kleine portemonnee te ondersteunen.
Deze actie wordt door de werkgroep de Schakel van harte bij u aanbevolen.
We nodigen u van harte uit. Iedereen is welkom. Kom eens de diensten bezoeken in de Schakel en neem iemand mee die de stap naar een kerk best spannend vindt. Voel u thuis bij ons. We zitten aan tafels en zingen veel Johannes de Heer liederen. Alles staat op de beamer te lezen. Ook het bijbel gedeelte. Na de dienst drinken we gezamenlijk nog wat koffie of thee en kunt u uw zorgen delen met de voorganger of uw broeders en zusters in de zaal.

Dienst op 19 juni om 19.30 uur

Voorganger is Zr. I. de Kok uit Wilsum. M.m.v. Koor “de Lofstem” uit Oudega ( Small ).

Onlinediensten via www.kerkomoep.nl

U kunt de dienst vanuit de Schakel beluisteren via www.kerkomroep.nl. Vul bij ‘Vind uw kerk’ Drachten in. Hierna ziet u alle diensten die in Drachten zijn gehouden. Hier staat ook de Schakel bij vermeld. Klik op de Schakel en u ziet de diensten die te beluisteren zijn.

Vanuit de werkgroep ‘De Schakel’

Zieken

Zie hiervoor de Geandewei

Pastorale mededelingen

Weet u wie er ziek is, geopereerd moet worden of komt er een jubileum aan, meld het aan br. E. Pepernoot. Ook bij overlijden van een zuster of broeder. Mail adres van Eppy is: E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Algemene berichten

Openingstijden “Skuorre”

Op donderdagen vanaf 09.30 uur - 12.00 uur. Er is van alles te koop. Inbreng is op deze dag ideaal. Anders graag op afspraak. Op donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) is de Skuorre niet open.

Koffieochtenden op donderdag vanaf 10.00 uur - 11.30 uur

Dat kom langs voor een gesprek of gehoor van uw broeder of zuster onder het genot van een kopje koffie of kopje thee. Op donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) is er geen koffieochtend.

Ophalen of brengen van goederen

Henk Slootweg is onze vrijwilliger die uw mooie, bruikbare en overtollige spullen wil ophalen. Maar we waarderen het ten zeerste als u de goederen zelf bij ons brengt op afspraak. Wat is zoal welkom? Fietsen. Kleine mooie prularia. Mooie poppen en toebehoren, speelgoed, huishoudelijke spullen, goedwerkende elektrische apparatuur en boeken. Geen encyclopedieën. We willen ook uw huis wel leeghalen. Dan bellen met E. Pepernoot.

Giften voor het missionaire werk van de Schakel

Wilt u een gift geven dan kan dit op rekeningnummer: NL53 RABO 0373 7181 79 t.n.v. Prot. Gem. te Drachten o.v.v. De Schakel. Ook mag u het geld voor het Lezerscontactblad of een gift bij één van de werkgroep leden in de bus doen. Het komt dan ook goed terecht. Bedankt voor de giften die al bij ons zijn binnen gekomen.

Postzegels, ansichtkaarten en plastic doppen

Wel inleveren: Postzegels/albums, oude zwart wit kaarten (kleur mag ook) met stads of dorpsgezichten. Kaarten met molens, vuurtorens, kerken, klederdracht, dieren, paarden, oude auto’s, Koninklijk huis. Kaarten van Unicef of kaarten met kunstproducties.

Niet inleveren: Kerstkaarten, ** jaar getrouwd kaarten, beterschap, blanco kaarten, eigengemaakte kaarten. U mag ze inleveren bij mij thuis.

Doppen. Ook worden er nog steeds doppen gespaard voor blindengeleide honden. Ook alle grote harde plastic doppen mogen worden ingeleverd. Dus lieve verzamelaars, doe uw best en lever zoveel mogelijk doppen in bij mij thuis. Schoon ingeleverd en de witte viltjes graag uit de lichtblauwe melkdoppen halen.

Het loopt super deze actie, bedankt.

Henny Dorenbos

Het optreden van de groep Meerwaarde in de dienst in de Schakel op 5 juni gaat niet door i.v.m. ziekte.

Weet u wie er ziek is, geopereerd moet worden of komt er een jubileum aan, meld het aan br. E. Pepernoot, Tel.nr: (06) 163 935 46. Ook bij overlijden van een zuster of broeder. Mail adres van Eppy is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.