Kerkgebouw: De Schakel, Klokhuislaan 12
Koster: J. R. Kooistra. T: (06) 299 673 57
Beheer L. Minnema

Contactdiensten

Kerstavond 24 december om 19.30 u.

Wat heerlijk om u te kunnen uitnodigen in de Schakel voor het houden van een kerstavond. Er zijn twee kerken in Drachten gesloten dat velen zijn zoekende en ontheemd. Kom en bezoek de diensten in de Schakel. Onze missie is Jezus verkondigen, volgen en vinden. We hebben uitgenodigd Ds. M.J.M. Sijtsma v. Oeveren uit Kampen. Verder hebben we medewerking van de zanggroep “Lightning Stars” uit Ureterp. We hopen u te mogen begroeten bij binnenkomst.

Dienst op 26 december. 2e Kerstdag om 10.00 u.

Voorganger is Ds. J. Bakker en we hebben de zangeres Willeke de Vries uit Tzum uitgenodigd. Er is na de dienst koffie of thee. We nodigen u van harte uit om daarna met ons een broodmaaltijd te gebruiken. Wel graag opgeven hiervoor bij Limke Bijlsma. Er is een collecte voor de onkosten

Onlinediensten via www.kerkomoep.nl

U kunt de dienst vanuit de Schakel beluisteren via www.kerkomroep.nl. Vul bij ‘Vind uw kerk’ Drachten in. Hierna ziet u alle diensten die in Drachten zijn gehouden. Hier staat ook de Schakel bij vermeld. Klik op de Schakel en u ziet de diensten die te beluisteren zijn.

Vanuit de werkgroep ‘De Schakel’

Pastorale mededelingen

Jubileum

Zie hiervoor de papieren versie van de Geandewei

Zieken

Zie hiervoor de papieren versie van de Geandewei

We wensen alle zieken en hun naaste familie veel sterkte toe, zegen op de behandelingen die ze krijgen, geduld om veel te dragen en vertrouwen op God, bij dag en nacht, in leven en sterven.

Weet u wie er ziek is, geopereerd moet worden of komt er een jubileum aan, meld het aan br. E. Pepernoot. Ook bij overlijden van een zuster of broeder. Mail adres van Eppy is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Algemene berichten

Kerstmiddag 15 december

Op donderdag 15 december is er van 14.00 uur tot 16.00 uur een kerstmiddag voor iedereen, in de Schakel. Hiervoor moet u zich opgeven bij Lieneke v. d Wal.

Openingstijden “Skuorre” op de donderdagen van 09.30 uur – 12.00 uur (Gesloten 29-12-2022)

U kunt uw overige spullen weer brengen bij de “Skuorre” aan de Klokhuislaan 12 op donderdagmorgen. Wat zou het fijn zijn dat ook wij spullen ontvangen. Zo kunnen wij onze Evangelisatie diensten houden. Samen staan we toch sterk ?
Kom eens onze verkoopschuur bezoeken. Een grote schuur vol boeken en nog twee ruimtes met goederen.

Ophalen of brengen van goederen

Henk Slootweg is onze vrijwilliger die uw mooie, bruikbare en overtollige spullen wil ophalen. Maar we waarderen het ten zeerste als u de goederen zelf bij ons brengt op afspraak. Wat is zoal welkom? Fietsen, kleine mooie prularia, mooie poppen en toebehoren, speelgoed, huishoudelijke spullen, goedwerkende elektrische apparatuur en boeken. Geen encyclopedieën. Ook kleding is weer welkom. We willen ook uw huis wel leeghalen. Dan bellen met E. Pepernoot.

Koffieochtend ( niet op 29 -12 2022)

Op donderdag vanaf 10.00 uur - 11.30 uur in de Schakel. Kom gezellig even langs. Doet een mens zo goed om even je verhaal te vertellen of een luisterend oor te zijn voor de ander.

Giften voor het missionaire werk van de Schakel

Wilt u een gift geven dan kan dit op rekeningnummer: NL53 RABO 0373 7181 79 t.n.v. Prot. Gem. te Drachten o.v.v. De Schakel. Ook mag u het geld voor het Lezerscontactblad of een gift bij één van de werkgroep leden in de bus doen. Het komt dan ook goed terecht. Bedankt voor de giften die al bij ons zijn binnen gekomen.

Postzegels, ansichtkaarten en plastic doppen

Wel inleveren: Postzegels/albums, oude zwart wit kaarten (kleur mag ook) met stads of dorpsgezichten. Kaarten met molens, vuurtorens, kerken, klederdracht, dieren, paarden, oude auto’s, Koninklijk huis. Kaarten van Unicef of kaarten met kunstproducties.

Dit alles mag u ook in de Oase bus onder de kapstok deponeren. Ik leeg ze daar. Of bij mij thuis.

Niet inleveren: Kerstkaarten, ** jaar getrouwd kaarten, beterschap, blanco kaarten, eigengemaakte kaarten.

Doppen. Ook worden er nog steeds doppen gespaard voor blindengeleide honden. Ook alle grote harde plastic doppen mogen worden ingeleverd. Dus lieve verzamelaars, doe uw best en lever zoveel mogelijk doppen in bij mij thuis. Schoon ingeleverd en de witte viltjes graag uit de lichtblauwe melkdoppen halen. Géén bier of blikken doppen inleveren. Ook geen baterijen. Bedankt.

Henny Dorenbos