PGDrachtenNoordOostZuidWestGrote KerkSchakel

Welkom bij de Protestantse Gemeente te Drachten!

Een witte steen in de schaal

Vanaf de eerste adventzondag op 27 november zullen we in onze kerken op een iets andere wijze de overlijdensafkondigingen vormgeven. Een overlijdensafkondiging is namelijk niet alleen een (droevige) bekendmaking aan de gemeente dat een gemeentelid is heengegaan, het is ook in zekere zin een geloofsbelijdenis. We vertrouwen hem of haar toe aan de barmhartigheid van onze God.
Daarom zal er steeds bij de afkondiging een witte steen ter hand genomen worden. Deze symboliseert niet alleen de naam van degene die overleden is, maar ook de níeuwe naam die wij in Christus ontvangen hebben als kinderen Gods (Openbaring 2:17).
Deze witte steen leggen we in een schaal die de handen van God symboliseren en spreken uit: ‘Wij leggen het leven van NN in de handen van onze Heer en vertrouwen hem/haar toe aan zijn barmhartigheid.’
Zo zal het gaan in alle vierplekken (met per vierplek kleine variaties).

Kerstmorgen in de Zuiderkerk

De Taakgroep Vieren van de Zuiderkerk heeft laten weten graag een zanggroep van gemeenteleden te willen vormen die medewerking kan verlenen aan de morgendienst op eerste kerstdag, 25 december 2022, in een sfeervolle Zuiderkerk.
Lies Dijkstra en Geke Jansen hebben aangegeven wel mee te willen werken als dirigent en pianist.
Het programma is nog niet helemaal bekend, maar het wordt vast heel mooi!
Hierbij daarom aan alle gemeenteleden de vraag wie er mee wil doen aan deze feestelijke dienst op kerstmorgen! Het zou fantastisch zijn als er een grote groep mensen gehoor geeft aan deze oproep! Willen jullie daarom zo spoedig mogelijk doorgeven of jullie mee willen/kunnen doen en vooral: welke stem jullie zingen (sopraan /alt /tenor /bas)?
Vermeld er ook aub voor alle duidelijkheid ook even bij dat het om de dienst op eerste kerstdag gaat.
Je kunt je opgeven via E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
De oefendata worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

 

 

Hartelijke groeten,
Namens de taakgroep Vieren van de Zuiderkerk,
Coby de Vries

Weet u wat dat is, de werkgroep vieren?  Deze werkgroep heeft als doel en is verantwoordelijk voor het uitdragen en uitvoeren van de erediensten in de Protestantse Gemeente te Drachten.
De werkgroep heeft een aantal taakgroepen. Deze taakgroepen zijn verantwoordelijk voor het faciliteren van de hun toegewezen kerkdiensten. In de praktijk komt dit erop neer dat er een Taakgroep Vieren Oase is, een Taakgroep Vieren Grote kerk en ook een Taakgroep Vieren Zuiderkerk.
Wij van de Taakgroep Vieren Zuiderkerk zijn dus verantwoordelijk voor de invulling van de kerkdiensten in de Zuiderkerk. Nee, niet voor wat er verkondigd wordt, want dat is gelukkig aan de predikant (en de kerkenraad). Wij houden ons bezig met onder andere de volgende aspecten: de paaskaars; de liturgische schikkingen met Pasen, Pinksteren of Kerst; de witte steentjes bij de gedachtenisdienst; muziek bij een dienst; bijzondere diensten; de startzondag; de laatste zondag kerkelijk jaar, en zo voorts.
De taakgroep bestaat op dit moment uit drie leden uit deelgebied Zuid en een lid uit Oost en een predikant. Mocht u interesse hebben (misschien iemand uit deelgebied West) laat het eens weten.
Namens de taakgroep Zuiderkerk.

Grietje van der Schaaf

Muzikaal talent

Onze gemeente kent veel gaven en talenten! Bespeel jij een muziekinstrument of houd je van zingen? Geef het aan ons door! Zo maken we een Drachtenbreed-overzicht van het muzikale talent in de gemeente. Als je het leuk vindt, kun je een keer meespelen in een dienst. Geef ook gerust je muzikale talent door als je dat niet wilt! Je kunt het doorgeven via deze link: https://forms.gle/9zBe4KbAT34YUJQG6 of mail het naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.