Kerkbalans 2019
In deze tijd van secularisatie neemt onze Protestantse Kerk voor velen van ons gelukkig nog altijd een belangrijke plaats in. Als plek om te vieren, om rust te vinden en te gedenken, als gemeenschap van mensen om actief betrokken te zijn bij elkaar en bij mensen die het moeilijk hebben, om culturele activiteiten te organiseren als verbinding naar de samenleving.
Onze kerk kan alleen bestaan dankzij de financiële steun van u, haar leden. Wij ontvangen geen subsidies van de overheid. De opbrengsten van de actie Kerkbalans, die traditioneel in de maand januari door de kerken wordt gehouden, vormt de ruggengraat van de begroting van onze kerk. Binnenkort ontvangt u weer de envelop met het formulier waarop u uw toezegging voor 2019 kunt invullen.
De Protestantse Kerk te Drachten kiest voor predikanten en kerkelijk werkers boven gebouwen. Ondanks de pijnlijke beslissingen die dat met zich meebrengt, stevenen we voor 2019 af op een fors tekort, zoals u in bijgaande begroting kunt zien. Om het belangrijke werk binnen onze Protestantse Gemeente te kunnen voortzetten is het meer dan ooit van belang dat ieder van ons bijdraagt naar vermogen.
Wij rekenen op u!

Namens het College van Kerkrentmeesters,
Cor Staal, voorzitter
Henk Tiegelaar, secretaris
Gerben Kijlstra, penningmeester

 

Laatste nieuws

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com