Collecte 28 april van de ZAM-wijken
De diaconie ZAM heeft besloten dat de vrije collecte op 28 april in de wijken Zuid, Oost en West bestemd zal zijn voor het project Bozies in Roemenië.
CSG Liudger praktijkonderwijs gaat van 11 mei tot en met 18 mei met 10 leerlingen en 3 begeleiders (waaronder diaken Willeke Bijma) naar Roemenië. De groep vervangt het dak van een huis in Bozies en knapt het huis verder op. Het gezin dat in dit huis woont, bestaat uit oma, vader, moeder en 2 kinderen. Oma en een van de kinderen is ziek. Oma heeft o.a. diabetes en het meisje van 14 jaar heeft het syndroom van down en autisme. Zij kan niet communiceren en is volledig afhankelijk van zorg.
Beiden moeten een operatie ondergaan, waar geen geld voor is in het gezin. Daarnaast is er vaak geen geld voor benodigde medicijnen. Wellicht heeft u eerder in Geandewei over het project Bozies gelezen. Door een bijdrage uit de opbrengst van de bazaar in de Menorah kan het bouwproject bekostigd worden.
Project Bozies wil echter niet alleen helpen in de bouw, maar ook heel graag de financiële nood van medische kosten verlichten voor dit gezin.
Met de opbrengst van de collectes in Zuiderkerk, Menorah en Arke kunnen de operaties bekostigd worden en mogelijk voor langere tijd de medicatie worden betaald.
De collecte wordt van harte bij u aanbevolen!
Namens de diaconie van ZAM,
Willeke Bijma