De vakantietas
De zomervakantie komt er weer aan, een fijne tijd om te ontspannen en een mooie kans om er even op uit te gaan. Een vakantie met strand, bos of bergen zit er voor veel mensen aan te komen. Heeft u uw tas al gepakt?
Helaas zijn er ook gezinnen waarbij het niet lukt om op vakantie te gaan. De redenen kunnen erg divers zijn, vaak een financiële reden of gezondheid die een gezin belemmeren op vakantie te gaan. Er worden dan geen tassen gepakt.
Voor deze gezinnen pakken de diaconieën van Protestantse Gemeenten van De Arke, De Zuiderkerk en de Menorah de vakantietas. We hebben kennisgenomen van het initiatief van Kerk in Actie, om het leed voor de kinderen die thuisblijven enigszins te verlichten door ze een vakantietas aan te bieden. De gezamenlijke diaconieën van de genoemde kerken gaan deze tassen vullen met vrijkaartjes, zomerspeelgoed en andere aardigheidjes.
De diaconie heeft 2 vragen voor u als gemeenteleden:
Kent u een gezin die om financiële redenen of door ziekte niet op vakantie gaat en u gunt de kinderen een leuke vakantietas? Geef het aantal kinderen aan ons door via onderstaand mailadres. U krijgt dan informatie wanneer en waar u de tas(sen) kunt ophalen. Als u zelf in een dergelijke situatie zit en u denk dat u uw kind of kinderen er een groot plezier meedoet, geef u dan op! U kunt het doorgeven voor 15 juni op E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Binnenkort gaan we een inzameling houden bij de ZAM-gemeenten. Mocht u hier een bijdrage aan willen leveren door speelgoed, kleurpotloden, stoepkrijt opblaas speelgoed, strandspellen en dergelijke te willen geven dan komen daar inzamelbakken te staan in de 3 kerkengebouwen. Het kan niet te groot zijn, het moet namelijk wel in de tasjes passen. Mocht u een financiële bijdrage willen leveren, er komt binnenkort een inzamel bus te staan in de kerkgebouwen. De inzamelbus komt 9, 16 en 23 juni in de kerken te staat. Op 16 en 23 juni kan er ook speelgoed gedoneerd worden in de kerken. Een eventuele financiële bijdrage kunt u ook storten op rekeningnummer: NL04RABO0305139673 t.n.v. PGDrachten ovv: Vakantietas
Als gezamenlijke diaconieën gaan we 100 tassen vullen. Op deze wijze willen we een klein steentje bijdragen aan een fijne zomertijd voor ieder kind.
Met vriendelijke groet,
Wietze Knol