House of Hope in Koerdistan
Afgelopen zondag mochten wij, Theo en Ria Wiersema, dochter en schoonzoon van Wiebe en Janny Fabriek, in de Zuiderkerk tijdens een ZAM-dienst iets delen over ons werk in het Midden Oosten. In januari 2018 verhuisden we naar Koerdistan, in Noord- Irak, om daar te gaan werken voor de NGO (niet-overheidsinstelling) Acorn, als docent en sociaal werker. We werken in een internationaal team en hebben ons het eerste jaar hoofdzakelijk gericht op het leren kennen van de cultuur en zijn gestart met taalstudie van zowel het Koerdisch als het Irakees.
Sinds begin dit jaar zijn we House of Hope (Huis van Hoop) gestart. Een trainingscentrum, waar we traumaverwerking, Engelse taallessen, teken- en schilderlessen en diverse andere trainingen aanbieden om hoop en herstel bieden aan wie dat nodig heeft.

Daarnaast runnen we in House of Hope een gastenverblijf met maar liefst 15 bedden. Hier ontvangen we teams en individuen, die als vrijwilligers tijdelijk werkzaam zijn in de vluchtelingen kampen rondom Erbil.
We zijn als echtpaar en organisatie afhankelijk van giften.
Wilt u investeren in House of Hope, waar we op dit moment graag stoelen, tafels en materialen willen aanschaffen voor het teken- en schilderlokaal, dan kunt u een gift overmaken naar:
Diaconie-ZWO Protestantse Gemeente Drachten rekeningnummer NL40RABO0373736843 tnv Koerdistan. Let op: uw gift is fiscaal aftrekbaar.
Voor het ontvangen van onze nieuwsbrief kunt u contact opnemen met ons Thuisfront team: Theo en Kora Hoekstra, T: (06) 101 414 24, of E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , ook kunnen zij een presentatie van ons werk verzorgen voor groepen.
Hartelijke groeten,
Theo en Ria Wiersema

Laatste nieuws

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com