Avondmaalscollecte zondag 1 en 8 september:
Centraal Afrikaanse Republiek
Op zondag 1september vieren we in de Oase weer het Heilig Avondmaal en op zondag 8 september in een ZAM-dienst in de Zuiderkerk.
We delen brood en wijn en geven dit keer onze gaven aan de Centraal Afrikaanse Republiek, waar een vergeten ramp woedt.
De Centraal Afrikaanse Republiek is één van de armste landen ter wereld. Bijna twee-derde van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Sinds er in 2013 een burgeroorlog uitbrak, is er chaos. Er zijn veel onlusten, doden en meer dan een miljoen vluchtelingen. De spanningen tussen christenen en moslims lopen door de crises steeds meer op. Meer dan de helft van de bevolking is afhankelijk van noodhulp om te overleven. Via lokale partners helpt Kerk in Actie bij de aanleg van waterputten en latrines bij scholen. Dankzij een betere hygiëne zijn kinderen en volwassenen minder snel ziek.
Daarnaast worden gemeenschapstuinen aangelegd, zodat mensen meer voedsel kunnen verbouwen. Door samen in de tuin te werken, ontstaat er bovendien ruimte voor verzoening, begrip en traumaverwerking. Een deel van de oogst van deze gemeenschapstuinen gaat naar de scholen, zodat deze dagelijks een gezonde maaltijd kunnen bereiden voor de kinderen.
De crisis in de Centraal Afrikaanse Republiek is een vergeten ramp. Dankzij onze bijdrage kan Kerk in Actie de bevolking hulp bieden. Laten we op deze Avondmaalszondag de bevolking van dit Afrikaanse land steunen en hen weer vertrouwen in de toekomst geven zodat ze durven dromen en plannen maken.
U kunt uw bijdrage ook overmaken op de rekening van de Centrale Diaconie PG Drachten, nummer NL40 RABO 0373 7368 43 onder vermelding van Centraal Afrikaanse Republiek.
Namens de CDD,
Tett Vaatstra