Diaconie ZAM;Tweewielers voor Zuid-Sudanese pastors
De Imena Foundation zet zich in voor onderwijs, schoon drinkwater en medische voorzieningen in Afrika. Imena Foundation werkt in Zuid-Sudan samen met bisschop Garang Chan Awac.
Bisschop Garang heeft tweehonderd pastors onder zijn hoede en deze pastors stellen alles in het werk om de noodlijdende bevolking tot steun te zijn.
Deze bijzondere en betrouwbare bisschop, die zijn hele leven in dienst stelt van God, wil zijn pastors heel graag meer mobiliteit geven en vraagt daarom een bijdrage aan voor fietsen! Hierdoor zullen meer mensen van het evangelie horen.
De Imena Foundation werkt als jarenlang samen met deze bisschop en heeft de ervaring dat het donatiegeld zeer accuraat wordt besteed.
De Afrikaanse meisjesnaam Imena betekent ‘droom’. In grote delen van Afrika dromen veel mensen van een betere toekomst. Een toekomst waarin schoon drinkwater voor iedereen beschikbaar is, net als medische zorg. Een toekomst ook, waarin kinderen eenvoudig toegang hebben tot onderwijs, nóg zo’n belangrijke voorwaarde om tot betere leefomstandigheden te komen.
Tenminste 95% van het ingezamelde geld gaat naar projecten in Afrika. Sinds 2013 biedt Imena Foundation ook noodhulp (voedsel en medicijnen) en helpt zij bij de opbouw van kerkelijke gemeenschappen in Afrika. Vanuit Nederland is er intensief contact met de partnerorganisaties en vindt een gestructureerde financiële terugkoppeling plaats. Imena Foundation valt onder de ANBI erkenning van de belastingdienst. Op dit moment richt Imena Foundation zich op Zambia en Zuid-Sudan.

De plaatselijke gemeenschappen in dit grote gebied spelen een belangrijke rol. Deze worden ingezet om het werk te realiseren. In het Aweil district stichtte bisschop Garang honderdtwintig kerken, waar maar liefst tweehonderd pastors zich belangeloos inzetten. Deze pastors stellen alles in het werk om de noodlijdende bevolking tot steun te zijn. Bisschop Garang wil heel graag zijn pastors meer mobiliteit geven en vraagt daarom honderd fietsen aan.
De pastors willen de mensen graag sneller bereiken om hen te bemoedigen met het Evangelie, om voor hen te bidden én om zieke mensen te vervoeren naar de hulppost of het ziekenhuis.
De Imena Foundation heeft de aanvraag van de bisschop omarmd en zet zich in om dit gerealiseerd te krijgen. Een fiets kost relatief weinig en is niet duur in onderhoud. De fietsen worden per tien stuks ingekocht in Juba (hoofdstad Zuid-Sudan) en vervolgens met een vliegtuig van het World Food Program vervoerd naar het Aweil district. Totale kosten per fiets (inclusief vervoer): €175,-! Elke fiets wordt met grote blijdschap ontvangen en vervolgens ingezet ter ondersteuning van de allerarmsten ter wereld! Doet u mee? Stort dan uw bijdrage op IBAN: NL23 RABO 0321 5340 77 o.v.v. fietsen Zuid-Sudan.
Daarnaast wordt op zondag 29 september 2019 gecollecteerd voor dit project. De ZAM-diaconieën bevelen deze collecte van harte bij u aan.
Namens de ZAM-diaconieën,
Jan Holwerda

Laatste nieuws

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com