ZWO Jaarproject: Jeugddorp De Glind
Zondag 3 november is de 1e collecte weer bestemd voor dit ZWO Project van Kerk in Actie.
Sinds september 2016 richten wij ons, als ZWO Drachten, op financiële ondersteuning van kinderen, en hebben ons voor 4 jaar verbonden aan het Kerk in Actie project “Kinderen in perspectief”.
Vanaf 1 september dit jaar ondersteunen we een binnenlands project: het Jeugddorp De Glind. Bij de ouderen onder ons mogelijk beter bekend als de Rudolphstichting.
De Glind is een klein, groen dorp, dat valt onder de gemeente Barneveld. Bijzonder aan dit dorp is dat er achter 28 van de ongeveer 140 voordeuren een professioneel gezinshuis zit. Het wonen, leren/werken en de dorpse gemeenschap dragen in dit dorp bij aan de ontwikkeling van een kwetsbare groep kinderen.
Onder de +/- 650 inwoners van dit dorp wonen ongeveer 120 uithuisgeplaatste kinderen en jongeren. Lang niet iedereen die in De Glind woont is werkzaam in de zorg. De Glind is een dorp en geen instelling, er is een dorpskerk, een voetbalveld en een zwembad. Daarnaast maken er nog ’s ongeveer honderd kinderen en jongeren, die niet in het dorp wonen, gebruik van de faciliteiten van het Jeugddorp.
Door de jarenlange ervaring, aanwezige kennis en ruime voorzieningen is De Glind dé plek waar de Rudolphstichting innovatieve (jeugdzorg) projecten kan ontwikkelen. Dit kan de Rudolphstichting realiseren door onder andere donaties van kerken want de Rudolphstichting zet zich sinds 1927 in als vereniging van kerken (PKN) voor de toekomst van uithuisgeplaatste kinderen en jongeren.
De 1e collecte op zondag 3 november is daarom van harte bij u aanbevolen.
En dan nog even dit: Op 9 oktober ben ik Tett Vaatstra opgevolgd als ZWO coördinator Drachten. Vanaf deze plaats wil ik Tett graag bedanken voor de 12 jaar waarin zij met passie en deskundigheid de ZWO activiteiten in Drachten heeft geleid.
Tett, bedankt!
Namens CDD/ZWO,