Avondmaalscollecte zondag 17 november; jongeren in Colombia
Op zondag 17 november vieren we weer het Heilig Avondmaal.
We delen brood en wijn en geven dit keer onze gaven aan de jongeren in Colombia.
Misschien kent u de verhalen van drugs en zware criminaliteit in Colombia. Jongeren leiden er veelal een uitzichtloos bestaan. Via het programma van Kerk in Actie worden jongeren uitgedaagd om een opleiding te volgen om uit de vicieuze cirkel van armoede te komen. En gelukkig lukt dit!
Eén van die jongeren is Jhon. Hij is nu 28 jaar en kok in een Hindoestaans restaurant. “Na vijf jaar bij de FARC kreeg ik de kans om de koksopleiding te gaan doen. Op de opleiding heb ik me kunnen verdiepen in de Colombiaanse producten en smaken die ik nog niet kende. Ook leerde ik hoe ik een eigen restaurant met verschillende gezonde gerechten kan opzetten”.
Onder de leerlingen op de koksschool bevinden zich zowel ex-FARC soldaten als slachtoffers van het gewapende conflict. Doordat ze samen een opleiding volgen, leren vroegere tegenstanders met elkaar samen te werken. De koksopleiding draagt hiermee bij aan het belangrijke proces van vrede en verzoening in Colombia.
Dankzij onze bijdrage aan Kerk in Actie krijgen jongeren in Colombia een kans om te werken aan een toekomst in vrede en zonder armoede.
Om dit project voort te laten gaan is onze steun is hard nodig. De eerste collecte op zondag 17 november is dan ook bestemd voor deze jongeren in Colombia.
U kunt uw bijdrage ook overmaken op de rekening van de Centrale Diaconie PG Drachten, nummer NL40 RABO 0373 7368 43 onder vermelding van bendejongeren in Colombia.
Namens de CDD,
Jaap Bruintjes, voorzitter

Laatste nieuws

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com