Kerstcollecte Kerk in Actie zondag 25 december 2019:
Geef licht aan kinderen in Moldavië!
Voor miljoenen kinderen is het elke dag donker. Ze moeten leven met oorlog, vluchten, armoede of ziekte. Ook in Moldavië, het armste land van Europa, er heerst grote werkeloosheid.
Veel mensen proberen werk te vinden in het buitenland en laten de kinderen thuis achter, alleen of bij de grootouders.
Kinderen in Moldavië zijn daarom vaak al op jonge leeftijd op zichzelf aangewezen en krijgen niet de zorg die ze zo hard nodig hebben.
De organisatie Bethania, partner van Kerk in Actie, komt op voor deze kinderen.
Kinderen zoals Simona, iedere dag na schooltijd kan Simona naar het opvangcentrum van Bethania.
Daar krijgt ze naschoolse opvang, huiswerkbegeleiding en een gezonde maaltijd! Ook zijn er iedere dag sport- en buitenactiviteiten.
Bethania wil de kinderen een veilige plek geven waar ze even gewoon kind kunnen zijn en zorgen dat ze naar school blijven gaan en hun school succesvol afmaken.
Ook krijgen de gezinnen voedselpakketten en hout om hun huis te verwarmen.
Advent inspireert ons om uit te zien naar de geboorte van Jezus, het licht van de wereld.
Met de opbrengst van deze Kerstcollecte kunnen we de kinderen in Moldavië een lichtpuntje bieden in hun donkere bestaan!
Helpt u ook mee? Namens de kinderen in Moldavië: Hartelijk dank!
Uw gift is welkom via de collecte of op : NL 89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie o.v.v. Opvang Moldavië.
Namens CDD/ZWO,
Maarten Rijken