Genieten van een zorgeloze vakantieweek?
Dat kan via het Vakantiebureau. Dit maakt deel uit van de Protestantse Stichting Diaconaal Vakantiewerk. Ze verwelkomen ieder jaar veel gasten: senioren zonder zorgbehoefte, maar ook senioren die niet (meer) zo eenvoudig zelfstandig op vakantie kunnen of durven, omdat zij zorg of begeleiding nodig hebben door een chronische ziekte of een beperking.
Ook organiseren ze vakanties voor specifieke doelgroepen zoals: mantelzorgers met een thuiswonende partner met dementie, mensen met een visuele beperking of met een licht verstandelijke beperking. Er is elk jaar in het najaar een Friese week.
Tevens zijn er vakanties die bestemd zijn voor gezinnen met schoolgaande kinderen met een bijstandsuitkering die anders geen mogelijkheid hebben om op vakantie te gaan.
De prijzen variëren per accommodatie en arrangement. De kosten zijn voor eigen rekening. Er kan eventueel aanspraak worden gedaan op een bijdrage van de Diaconie of het Vakantiefonds. U kunt een vakantieboekje aanvragen.
Er zijn vrijwilligers die 24 uur per dag klaar staan om de gasten een heerlijke zorgeloze vakantie te bezorgen, en indien nodig, zorg of begeleiding te bieden.
Voor meer informatie W: www.hetvakantiebureau.nl

Omdat iedereen vakantie verdient!
Al verschillende jaren bieden Hetvakantiebureau.nl (bekend van de diaconale senioren-/zorgvakanties) samen met RCN Vakantieparken 100 gezinnen met een inkomen op bijstandsniveau een gratis vakantie aan. En ook in 2020 zullen weer 100 gezinnen met schoolgaande kinderen in de schoolvakantie gaan genieten van een heerlijke vakantie op een van de RCN Vakantieparken in Nederland.
In navolging van deze mooie mogelijkheid organiseren zij in de maand december dit jaar voor de vierde keer op rij een geheel verzorgde gratis midweek voor ouderen met een klein sociaal netwerk en een smalle beurs. Deze kunnen zich aanmelden voor 30-03-2020.
Midweek ‘ouderen in het zonnetje’
In de week van 7 tot en met 11 december 2020 kunnen 150 ouderen genieten tijdens de gratis midweek ‘ouderen in het zonnetje’ op een van de RCN vakantieparken in het noorden, midden en zuiden van Nederland. Deze midweek is bedoeld voor (mobiele) senioren die vanwege een klein sociaal netwerk en een smalle beurs al jaren niet meer op vakantie zijn geweest en het juist zo verdienen er eens lekker uit te gaan. In de midweek is er een gevarieerd programma, all-inclusive en is er volop ruimte om elkaar te ontmoeten!
Ouderen kunnen door de diaconie worden aangemeld in een groep met begeleider, maar er zijn dit jaar ook enkele individuele plekken beschikbaar. Vanaf half juni kunnen senioren weer worden aangemeld.

Kent u ouderen, die hiervoor in aanmerking komen? Neem dan contact op met:
Deelgebied Zuid: Joukje Jagersma
Deelgebied Oost: Ineke Krol