Van de gezamenlijke diaconie PG Drachten
Hieronder leest u een bericht van de gezamenlijke diaconieën van de PG Drachten. We vragen uw aandacht met betrekking tot, corona, eenzaamheid, financiële noden, oproep vrijwilligers en collectebonnen.
De coronacrisis is helaas in alle heftigheid terug. Na een periode van luwte waarin het een en ander weer mogelijk was. Zoals fysieke kerkdiensten waarin de afgelopen zondagen ook weer gezongen kon worden. Ook zouden enkele activiteiten weer opgestart worden. Helaas was dit voor korte duur. De maatregelen moeten weer worden aangescherpt en zijn we in sommige dingen weer terug bij af. Dit heeft consequenties op de samenleving en misschien op u als persoon/gezin
Alleen samen….
“Alleen samen krijgen we corona onder controle”. Deze zin wordt door de overheid gebruikt om ons te attenderen dat iedereen een verantwoordelijkheid heeft in deze crisis. Samen moeten we ons houden aan de adviezen die gesteld zijn. Want als we dat doen is de kans groot dat we deze crisis onder controle krijgen.
Eenzaamheid
Alleen samen…. Dat geldt ook binnen de kerk. Alleen samen krijgen we de eenzaamheid die corona soms veroorzaakt onder controle. Alleen samen staan we voor de mensen die het financieel moeilijk hebben door de corona. Alleen samen staan we als kerk midden in Drachten midden in deze crisis.
Als diaconie van PG Drachten roepen wij u ook op om uw naaste te denken. Dichtbij of veraf. Eenzaamheid ligt op de loer om dat spontaan even langs gaan er niet meer bij is, de kerkdiensten niet fysiek zijn, de ouderenmiddagen er niet meer zijn enzovoort. Laten we dan om elkaar denken door een telefoontje, een kaartje of op een andere manier. Alleen zo krijgen we de eenzaamheid (voor een deel) onder controle
Financiële noden
Alleen samen…. Kunnen we mensen helpen die om welke reden ook de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen. Die door, bijvoorbeeld verlies van werk, in financiële problemen komen. Als diaconie van PG Drachten roepen wij u nogmaals op. Mocht u, door bijvoorbeeld corona, in financiële problemen komen. Schroom niet om contact op te nemen met een diaken of ouderling. Wij als diaconie kunnen u met raad en daad bijstaan. U kunt ervan uit gaan dat uw vraag of verzoek ten aller tijde vertrouwelijk wordt behandelt.
Alleen samen houden we onze boodschap en opdracht hoog. We zien naar elkaar om, we zijn er voor elkaar.
Voor contact met uw diaconie:
Deelgebied Noord: E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Deelgebied Oost: E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Deelgebied Zuid: E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T: (0512) 53 27 60
Deelgebied West: E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gemeente Smallingerland:
Binnen de gemeente Smallingerland worden ook diverse, algemene, initiatieven bedacht. Deze zijn vaak te vinden in regionale kranten of sites. Via de MOS zijn er de Wegwijzers. Hier kunt u terecht voor allerlei vragen op hulp en zorg gebied. Zie www.moswegwijzers.nl of u kunt met ze bellen 0512-334112. Voor alle welzijns-en WMO-vragen kunt u ook een beroep 21*) doen op Carins en voor financiën bij het PING loket (onderdeel van Carins). Zie www.carins.nl of via telefoonnummer 088-5065400

Oproep vrijwilligers voor de diaconie PG Drachten
De bezetting van het aantal diakenen neemt elk jaar helaas af. Met name in deelgebied West is de situatie nijpend. Willeke Bijma, nu nog diaken van Oost, zal in West de komende periode in West haar werk als diaken doen. Bij dezen willen we graag een beroep doen op u. In de nieuwe constructie is er de mogelijkheid om naast diaken ook diaconaal rentmeester te worden. Als diaconaal rentmeester bekleed u niet het ambt van diaken. Als diaconaal rentmeester kunt u bv. mee werken in, bijvoorbeeld, een werkgroep (tijdelijk) of u ondersteund op een andere manier binnen een sectie of wijk de diaken of ouderling in een diaconale taak. Voor info benadert u uw diaken of stuurt u een mail aan zoals hierboven vermeld.
Collectebonnen
Veel kerkdiensten waren niet fysiek. U kon niet op de gebruikelijke manier uw bijdrage doen in een van de collectes. Het is mogelijk dat u nu met een overschot aan collectebonnen zit. Mocht u deze bonnen willen inleveren. Doe dan uw bonnen in een gesloten enveloppe met daarop vermeld uw naam en het doel waaraan u de bonnen wilt schenken. U kunt het dan inleveren in de brievenbus van het kerkelijk bureau aan de Drift (Zuiderkerk) of bij uw diaken. Mocht het u onverhoopt niet lukken stuur dan een mailtje aan uw diaconie of bel met uw diaken. Dan wordt het bij u opgehaald. Wij willen uw ook attenderen op het stuk van de kerkrentmeesters t.a.v. de collectes elders in dit blad.
Namens de gezamenlijke diaconieën een hartelijk groet,
Arjan Boven

Postzegels
Uw postzegels kunt u inleveren bij:
De heer J. Bultsma
Mevr. De Rooweg185
T: (0512) 53 94 65

Laatste nieuws

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com