Avondmaalscollecte zondag 18 april: noodhulp cycloon Idai
Op Witte Donderdag vieren we het Heilig Avondmaal.
We delen brood en wijn en geven dit keer onze gaven aan de slachtoffers van de cycloon Idai, die op 15 maart over Mozambique, Malawi en Zimbabwe raasde.
Die wervelstorm ging gepaard met golven van 6 meter hoog en zorgde voor enorme overstromingen.
Zeker 3 miljoen mensen zijn getroffen, meer dan 750 mensen zijn overleden en meer dan 500.000 mensen zijn dakloos geraakt. Het zwaarst getroffen zijn de mensen in de afgelegen gebieden. Zij hebben dringend behoefde aan voedsel, water, kleding, onderdak en medicijnen. Kerk in Actie is noodhulp gestart via het internationale kerkelijke netwerk. Onze steun is daarbij hard nodig.
In de dienst van Witte Donderdag is er maar één collecte en die is in z’n geheel voor deze noodhulp bestemd.
U kunt uw bijdrage ook overmaken op de rekening van de Centrale Diaconie PGDrachten, IBAN NL40 RABO 0373 7368 43 onder vermelding van noodhulp cycloon Idai.
Namens de CDD,
Tett Vaatstra

De commissie Vormings- en Verdieping is een Drachten-brede commissie die jaarlijks een programma maakt voor het hele seizoen. Men probeert altijd een aantrekkelijk programma te maken voor de vele en verschillende leden, en niet-leden.

Verschillende activiteiten komen tot stand in samenwerking met ander kerkgenootschappen en geloofsgroepen en de Beleefbibliotheek Smallingerland. We zijn blij dat deze samenwerking al sinds een aantal jaren bestaat.

De Commissie Vorming en Verdieping Dachten Breed van de Protestantse Gemeente te Drachten bestaat uit: 
Wijk de Oase:   Mevr. T. Riedstra, T: (0512) 54 64 53, E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Wijk Oost:        Vacant
Wijk Zuid:        Vacant
Wijk West:       Dhr. Maarten Treurniet, T: (0512) 51 28 36, E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Vorming en verdieping activiteitengids 2018-2019
In samenwerking met de werkgroep voor vorming en verdieping gaat kerkelijk werker Aafke Stegeman-van Dijk aan de slag om het aanbod van vormende en verdiepende activiteiten in Drachten en nabije omgeving inzichtelijk te maken. Voor dit nieuwe seizoen heeft de werkgroep voorgenomen 3 maal per jaar activiteiten te publiceren. Deze nieuwe werkwijze zorgt 3 maal per jaar voor drachten breed activiteitennieuws. De eerste uitgave van het activiteitennieuws zal 20 september uitkomen. De uiterlijke aanleverdatum hiervoor is 1 september. Aanmelden van activiteiten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld in de mail antwoord op de volgende vragen:
Wat ga ik doen? Met wie? Wanneer? (1 malig of meerdere data)Waar? Wat zijn de kosten? Vraag jij een bijdrage van de kerk voor de onkosten die je maakt?

Laatste nieuws

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com