Algemene Kerkenraad en Moderamen
Waarnemend scriba: dhr. J.Jurjens p/a Kerkelijk Bureau, De Drift 46, 9203 GH Drachten, E: scribaDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Secretariaat AK: mw. L. Minnema E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Algemene Kerkenraad AK behandelt alle zaken die onze kerk in zijn geheel aangaan en vertegenwoordigd ook de kerk naar buiten. Hij heeft tevens rechtspersoonlijkheid. Daarnaast bestaat er een College van Kerkrentmeesters die (financiële) beheerskwesties inzake onze kerk en gebouwen kunnen regelen. Alle wijken zijn vertegenwoordigd in de AK en hebben hun eigen wijkkerkenraad.
Daarnaast is eer een moderamen, waarvan de leden in feite geen “binding” met een wijk hebben. Ook de Centrale Diaconie Drachten en het College van Kerkrentmeesters leveren voor het moderamen ieder een lid.
Deze wijkkerkenraden hebben in de uitvoerende zaken een grote mate van zelfstandigheid. Dit betreft o.a. de eredienst, het pastoraat, het jeugdwerk, de catechese e.d. Wel is er een bepaalde samenwerking tussen de wijken. Zo zijn er vier wijken in Drachten en een wijk Tehuizen. Elke wijk kent ook het Wijkcollege van Kerkrentmeesters waarbinnen de dagelijkse beheerszaken betreffende de wijk geregeld worden.Alle organen “staan onder” de Algemene Kerkenraad. Dit zijn naast het College van Kerkrentmeesters, de Centrale Diaconie Drachten en de Centrale Evangelisatie Commissie.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com