Aukje de Bildt neemt afscheid van de AK
In november 2016 nam Aukje de Bildt afscheid van de Algemene Kerkenraad in haar rol van kerkelijk werker, tevens adviserend lid van de Algemene Kerkenraad. Nu heeft ze te kennen gegeven ook als kerkelijk werker te stoppen.
We kennen de grote betrokkenheid van Aukje. Ze had een heel divers en breed takenpakket. De laatste jaren was ze vooral actief in het seniorenpastoraat, redactie Geandewei en als (pro)motor voor de Grote Kerk en Vorming en Verdieping Protestantse Gemeente Drachtenbreed.

Duidelijk was dat het de laatste tijd niet goed ging met haar haar gezondheid. Noodgedwongen werd ze onderworpen aan een aantal medische ingrepen. Intussen is Aukje gelukkig weer zover hersteld dat ze haar werkzaamheden als kerkelijk werker weer kan oppakken. Dat doet ze nog tot 1 april 2017. Alles overwegende kwam Aukje voor zichzelf tot deze beslissing. Onder de berichten van de Grote Kerk leest u daarover meer in Geandewei. Op zondag 19 maart neemt ze echt afscheid in een dienst in de Grote Kerk. Op woensdag 26 april is het afscheid in de Serviceflat gepland.

Aukje, dank voor jouw grote inzet voor onze Protestantse Gemeente gedurende een reeks van jaren en voor de passie waarmee je je werk deed en anderen inspireerde. We hopen dat je betrokken blijft bij onze gemeente. We wensen jou voor de toekomst het allerbeste en bovenal Gods zegen.

Namens de Protestantse Gemeente  te Drachten,
Ties Zweers

Aukje de Bildt neemt afscheid in een bijzondere dienst in de Grote Kerk.
Wat was het een bijzondere dag gisteren, zondag 19 maart. De Grote Kerk zat vol met gemeenteleden, vrijwilligers, vrienden en familie van mij (ze waren er allemaal!).

Ds. Piet Brongers, voorganger in de Baptistengemeente Elim en net als de Grote Kerk, betrokken bij het Centrumkerkenoverleg, ging voor in de dienst. De christelijke muziekvereniging Concordia begeleidde de liederen en Klaas van Marrum bespeelde het orgel. Daarnaast was er, als verrassing, een ad-hoc zanggroep samengesteld uit alle groepen die in de Grote Kerk vrijwilligerswerk doen. Zij zongen een aantal Taizéliederen.

Door al deze medewerkers werd het een prachtige dienst met prachtige liederen enTies Zweers overhandigt bloemen goede woorden. Na de dienst spraken Ties Zweers, voorzitter van de Algemene Kerkenraad en Cees Boutsma, voorzitter van de Stuurgroep van de Grote Kerk. De kerkelijk werkers en predikanten van Drachten zongen een vrolijk lied.

Ik heb geprobeerd al deze mensen na afloop te bedanken. En zoals dat gaat: je vergeet altijd iemand. Zo verging mij dat ook. Daarom hierbij: Dank je wel, Piet, dat je samen met mij deze afscheidsdienst wilde verzorgen. We hebben een goede samenwerking in het Centrum Kerken Overleg, maar zoals jij ook schreef: Het is meer. Onze theologische visie en onze manier van werken komen aardig overeen. Daarom was voor mij de keus niet moeilijk om jou te vragen deze afscheidsdienst te willen verzorgen. Dank je wel voor je goede woorden.

Ik moet ook nóg een bedankje hier schrijven. Want het ‘cadeau’ dat ik aan mocht geven was een gift voor Diya Dhara, een particuliere organisatie in Sri Lanka, opgezet door Jan en Atie Praagman. Op het ogenblik is er € 1125,- binnen. Een fantastisch bedrag! Wat zullen ze daar in Sri Lanka weer veel kinderen kunnen helpen met scholing, met het opstarten van een baan, met een huis en kleding. Namens Jan en Atie Praagman: Alle gevers heel, heel hartelijk dank.

En dan is nu voor mij de tijd van ‘niet meer werken’ gekomen. Zolang er nog geen afscheid was geweest ging alles nog gewoon door. Nu is dat anders.

Aanstaande vrijdag ga ik voor een paar weken met vakantie. Om de tijd van werken naar niet werken symbolisch te overbruggen. Ik zal waarschijnlijk ook letterlijk een aantal bruggen oversteken met mijn reis naar Duitsland en misschien daar achteraan naar Italië. En elke keer zal ik aan toen denken. En aan gisteren. En aan nu. En aan wat hierna komt.

Toen ik de afgelopen weken mijn mappen doorlas van het afscheid uit De Oasewijk, kwam ik een prachtig gedicht tegen. Rutger Kopland schreef het:

Weggaan is iets anders
dan het huis uitsluipen,
zacht de deur dichttrekken
achter je bestaan en
niet terugkeren. Je blijft
iemand op wie wordt gewacht.

Weggaan kun je beschrijven als
een soort van blijven. Niemand
wacht want je bent er nog.
Niemand neemt afscheid
want je gaat niet weg.

Met een hartelijke groet,
Aukje de Bildt.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com