PGDrachtenNoordOostZuidWestGrote KerkSchakel

Welkom bij de Protestantse Gemeente te Drachten!

De Protestantse Gemeente Drachten is op zoek naar een jeugdwerker voor 18 uur per week die het jeugdwerk bij de Protestantse Gemeente te Drachten verder gaat uitbouwen en onze missie en doelstellingen verder vorm gaat geven op basis van het werkplan van de werkgroep Jeugd.
De missie is: Kinderen, tieners en jongeren helpen groeien in hun relatie met Jezus vanuit een liefdevolle geloofsgemeenschap.
De doelstelling voor jou als jeugdwerker is om direct en indirect zorg te dragen dat meer jeugdleden (0-25 jaar) geactiveerd en betrokken raken bij de Protestantse Gemeente Drachten.

 

Wat ga je doen als jeugdwerker bij PG Drachten?

Als jeugdwerker bij PGD ligt jouw focus in eerste instantie op het kinderwerk. Het aantal kinderen dat aanwezig is bij onze wekelijkse kindernevendienst loopt helaas terug en daarmee zal ook in de toekomst het aantal tienerleden teruglopen omdat er geen nieuwe aanwas is. Er zijn wel 1000 leden ingeschreven in de leeftijd tot 25 jaar, dus de kansen zijn er om meer jeugd te betrekken bij onze gemeente.
Jij hebt daarom een belangrijke rol om de organisatie van ons kinderwerk te versterken, de leiding te ondersteunen in toerusting en ze te inspireren waarbij de inzet van nieuwe vrijwilligers op basis van hun talenten een belangrijk onderdeel is. Uiteraard heb je ook contacten met de tiener- en jeugdleiding en ben je een belangrijke verbindende factor tussen deze verschillende jeugdgroepen.

 

Wat bieden we jou als jeugdwerker?

Je ontvangt een jaarcontract (met uitzicht op verlenging) van 18 uur per week vanaf 1 september 2023

 • De arbeidsvoorwaardenregeling (AVR) bevat zowel de Generale Regeling Rechtspositie medewerkers als daarbij behorende uitvoeringsbepalingen.
 • Een boeiende en afwisselende positie waar ruimte is voor ontplooiing van initiatieven en mogelijkheden zijn voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Actieve ondersteuning van klankbordgroep vanuit de werkgroep Jeugd bij het uitvoeren van jouw werkzaamheden.

 

Wie zoeken wij als jeugdwerker?

Je hebt een hart voor God en een hart voor kinderen en draagt dit ook actief uit.

 • Je weet vrijwilligers te enthousiasmeren en de werkzaamheden op de juiste manier te coördineren en te delegeren.
 • Je bent een echte verbinder tussen de verschillende doelgroepen zoals ouders en vrijwilligers.
 • Je pakt proactief de zaken op maar kan dit ook goed neerzetten in structuur zodat we blijvend kunnen bouwen aan de toekomst van de jeugd binnen PG Drachten.
 • Je hebt een Hbo-opleiding afgerond richting jeugdwerk, kerkelijk werk of theologie.

 

Solliciteren of heb je nog vragen?

Ben jij enthousiast geworden om te komen werken als jeugdwerker bij PG Drachten? Dan zien we graag voor 19 juni jouw motivatie, CV en referenties graag tegemoet via E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bij vragen kunt u contact opnemen met Jeroen Akkerman van de werkgroep Jeugd van de PG Drachten, T: (06) 82135143

Meer informatie over de PG Drachten en deze functie vindt u via de link, PG Drachten - Vacatures

De Protestantse Gemeente Drachten is in 2020 ontstaan door het samenvoegen van vier wijkgemeentes tot één gemeente.

Kenmerkend voor onze gemeente zijn de verschillende geloofstradities waarin mensen geworteld zijn. Gemeenteleden voelen zich thuis in de traditionele eredienst en er is waardering voor evangelische geloofsbeleving. In de gemeente leeft de nadrukkelijke wens om bij elkaar te horen en één te zijn.

Wij zijn wij per 1 augustus 2023 op zoek naar een

 

Kerkelijk werker voor het pastoraat Tehuizen voor 25,2 uur per week

 

Wij zoeken iemand voor:
- het verzorgen van individueel (crisis)pastoraat en groepspastoraat gericht op de bewoners van de woon- en verzorgingstehuizen in Drachten;
- het verzorgen van uitvaartdiensten;
- het organiseren van structuren voor pastoraat.
 

U bent als kerkelijk werker onderdeel van onze gemeente, een teamspeler die zelfstandig functioneert, maar altijd in nauw overleg met de predikanten en kerkelijk werkers van de deelgebieden en de werkgroep pastoraat Tehuizen en de kerkenraad.

Meer informatie over de Protestantse Gemeente Drachten en deze vacature treft u aan op de website van de PGD: PG Drachten - Vacatures .Voor vragen kunt u zich wenden tot mevrouw Aukje Boersma, E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T: (06) 238 91 318:

Uw schriftelijke motivatie met een curriculum vitae en opgave van referenties kunt u tot uiterlijk 19 juni 2023 mailen naar mevrouw Aukje Boersma, E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ,T: (06) 238 91 318 of het bestuurslid personeel van het College van Kerkrentmeesters, Chris de Haan, E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T: (06) 289 72 449.

 

 

Functieprofiel kerkelijk werker pastoraat Tehuizen

De Protestantse Gemeente Drachten is op zoek naar een kerkelijk werker voor het pastoraat in de woon- en zorgcentra voor 0.7 fte. De vacature ontstaat per 1 augustus 2023, als gevolg van het emeritaat van de huidige kerkelijk werker.

Doelstelling van de functie

De Protestantse Gemeente Drachten telt momenteel 5700 leden die verdeeld zijn in vier deelgebieden met ieder hun eigen pastorale zorg en identiteit. De gemeente telt een groot aantal oudere gemeenteleden, zelfstandig wonend of in een tehuis. De pastor voor de Tehuizen neemt de pastorale zorg voor de gemeenteleden in de verzorgings- en verpleegtehuizen voor zijn of haar rekening.

Plaats in de organisatie

De pastor maakt als ouderling met bijzondere opdracht deel uit van de kerkenraad en verricht zijn/haar taak in nauw overleg met de predikanten en de leden van de werkgroep Pastoraat Tehuizen. Hij/zij werkt binnen de kaders van het kerkelijk beleid van de PG Drachten.

Omschrijving van de werkzaamheden

 • (crisis)pastoraat aan bewoners in zorginstellingen
 • Uitvoeren en pastoraal begeleiden van uitvaartdiensten in overleg met betrokkenen
 • begeleiden van (diverse) gespreksgroepen voor senioren
 • toerusten van vrijwilligers die actief zijn in het seniorenpastoraat
 • actief deelnemen aan de werkgroep pastoraat Tehuizen
 • deelname aan werk-relevant overleg met de collega predikanten/kerkelijk werkers
 •  deelname aan de grote kerkenraad
 • het incidenteel leiden van diensten (door de week of op zondag) in de diverse zorginstellingen.

Functie-eisen

 • een door de PKN erkende en afgeronde Hbo-opleiding Theologie
 • ingeschreven staan in het register van kerkelijk werkers in de PKN
 • belijdend lid van de Protestantse Kerk in Nederland
 • affiniteit met ouderen
 • enige jaren ervaring in pastoraat
 • ervaring in het voorgaan in kerkdiensten
 • kunnen samenwerken: binnen én buiten de kerkelijke gemeente
 • helderheid in de communicatie en gemakkelijk contact leggend binnen én buiten de kerk

Wat bieden we

 • een zelfstandige functie waar betrokkenheid, initiatief en professionaliteit worden gewaardeerd
 • een dienstverband van 0,7 fte ten minste voor de duur van een jaar vanaf 1 augustus 2023, met kans op verlenging
 • salaris en arbeidsvoorwaarden volgens de generale regeling voor kerkelijk werkers van de Protestantse Kerk in Nederland
 • samenwerken in een betrokken team van pastores
 • enthousiaste gemeenteleden en vrijwilligers die zich inzetten voor de gemeente
 • ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling (permanente educatie)

 

Meer informatie over de PG Drachten en deze functie vindt u op de website, PG Drachten - Vacatures Bij vragen kunt u contact opnemen met de voorzitter van de werkgroep Pastoraat Tehuizen van de PG Drachten, Aukje Boersma, E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. T: (06) 238 91 318 of het bestuurslid personeel van het College van Kerkrentmeesters, Chris de Haan, E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T: (06) 289 72 449
Uw sollicitatie met motivatie, CV en referenties kunt u mailen naar de hiervoor vermelde e-mailadressen. De sluitingsdatum is 19 juni 2023.